Для пришвидшення робіт з реконструкції мостової споруди по вулиці Чорновола з 14 червня на мосту тимчасово буде повністю перекрито рух – громадський транспорт, який рухається в бік вул. Київської, та спецавтомобілі екстрених служб до 2 липня будуть їздити через Центральний міст. За цей час підрядна організація, яка здійснює реконструкцію, має в повному обсязі провести роботи по переносу усіх інженерних комунікацій по другій половині мосту. Цей період обрано тому, що на нього припадає сезон відпусток, під час якого багато людей їдуть з міста. Про це йшлось сьогодні під час брифінгу, який відбувся у міській раді.

З 11 березня у Вінниці розпочалась реалізація масштабного проекту з реконструкції мосту по вулиці Чорновола. Тоді міст був закритий для приватного транспорту та пішоходів, а громадський транспорт рухався по ділянці, яка не буде задіяна для ремонту. Кілька тижнів тому підрядна організація, яка проводить реконструкцію Київського мосту, звернулась з проханням щодо тимчасового перекриття Київського мосту і для громадського транспорту, щоб швидше провести роботи по переносу мереж по другій частині мостової споруди.

«Роботи по переносу мереж першої половині мостової споруди тривали досить довго – фактично два місяці. Зараз підрядник зобов’язується у разі перекриття протягом 19 днів провести усі необхідні роботи, щоб можна було знову відновити рух громадського і спецтранспорту через міст. Спочатку ми не пристали на цю пропозицію, але враховуючи те, що необхідно пришвидшувати проведення робіт, щоб йти у графіку, а також той факт, що зараз почався сезон відпусток і багато вінничан їдуть у цей час з міста, колегіально було прийнято рішення піти на цю вимушену міру. Тому з 14 червня на 19 днів рух по Київському мосту буде перекрито повністю, а весь громадський транспорт в бік Київської буде перенаправлений через Центральний міст. Приносимо вибачення людям за тимчасові незручності і просимо заздалегідь планувати свій час, враховуючи те, що транспорт буде їздити через Центральний міст. А людей, які пересуваються під мостом на різних плавзасобах під час реконструкції застерігаємо це робити у зв’язку з підвищеною небезпекою», – зазначив в.о. директора департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Ігор Кравець

«На даний час нами вже виконані підходи по облаштуванню підходів лівого проїзду і проводяться роботи по ремонту арок знизу. Щоб проводити подальші роботи і загалом пришвидшити процес реконструкції мосту, потрібно його повністю перекривати», – розповів представник підрядної організації «МСУ 2» Олег Горецький.

Олег Горецький

Директор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко зазначив, що весь рухомий склад буде розпочинати рух згідно графіку, який діє на сьогоднішній день. «Ми будемо раніше відправляти тролейбуси з депо, щоб вони вчасно заїхали на кінцеві зупинки і вже рухались з них по місту. Додатково буде надано чотири трамваї, два з них рухатимуться по першому маршруту і два – по шостому маршруту. Це робиться для забезпечення більш сталого перевезення. Ми будемо моніторити ситуацію і якщо десь виникатимуть проблеми, додатково надаватимемо транспорт. Вінничанам варто звернути увагу на те, що тролейбуси, які рухаються з Водоканалу та колишнього ДПЗ, будуть розвертатись через вулицю Нансена, щоб вийти на Центральний міст», – каже Михайло Луценко.

Михайло Луценко

Начальник сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Анатолій Самусь додав, що у зв’язку зі зміною маршрутів руху регулювальники працюватимуть на початку проспекту Коцюбинського, на розі вулиць Магістратської та Театральної. Вони будуть забезпечувати пріоритет в русі для громадського транспорту. Крім того, збільшать наряди поліції на вулиці Соборній. Вони дивитимуться, щоб автомобілісти правильно паркувались. Також правоохоронці додатково облаштують кілька дублюючих знаків, що забороняють парковку.

Анатолій Самусь



Переглядів: 5518
Поширень: 0