Під час наради обговорювались поточні питання щодо заборгованості населення за надані тепловиками послуги та про зміни в законодавстві України.

Зокрема, йшлося про Постанову Кабінету Міністрів України від 2 березня цього року № 231 «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води». Цей урядовий документ можна вважати «абеткою» по двоставковому тарифу як для населення, так і для теплопостачальників. Ним також передбачається перехід на двоставковий тариф послуг з гарячого водопостачання.

Як повідомила під час наради начальник відділу фінансового аналізу управління економіки та інвестицій Вінницької міської ради Лариса Савоткіна, названа Постанова Уряду чітко регламентує поняття двоставкового тарифу, структуру його формування тощо. У відповідності до Постанови кількість теплової енергії, спожитої для надання послуг з теплозабезпечення, визначається за показниками лічильників. У разі їх відсутності розрахунки встановлюватимуться за договірними технічними показниками системи опалення або для житлових будинків з розрахунку на 1 м2. Абонентська плата за гарячу воду визначатиметься також за лічильниками, а за їх відсутності - згідно із встановленими нормами. Розрахунок двоставкового тарифу на послуги з централізованого постачання опалення та гарячої води проводитиметься окремо для кожної категорії споживачів.


Переглядів: 3110
Поширень: 0