​Ситуація у Калинівці, де сталася пожежа та детонація боєприпасів на військових складах, є контрольованою і ключове завдання всіх служб - потурбуватися про безпеку людей. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Прямий».

Глава Уряду перебуває на місці події.

«Мобілізовані всі служби, всі працюють, ситуація контрольована, вживаються заходи по гасінню пожежі, мобілізована техніка й особовий склад. Зараз всі роблять все можливе. Кожен підрозділ виконує свої функції – ДСНС, Нацполіція, Міноборони», - сказав Прем’єр-міністр.

Він підкреслив, що ситуація серйозна, але Уряд вже має досвід подолання подібних ситуацій, і наразі головне, аби ніхто не постраждав.

«Наразі проводиться евакуація людей, вся територія в радіусі 5 км відпрацьовується, є достатня кількість транспорту, аби перевезти громадян, які виявлять бажання поїхати (у безпечне місце). Вже розгорнуті три пункти розміщення людей, там є все необхідне. Все буде добре. Я просив би не розганяти паніку», - сказав Володимир Гройсман.

Він також зазначив, що наразі відпрацьовуються різні версії причин події, і, ймовірно, йдеться про зовнішні чинники. «Втім, це будуть коментувати компетентні органи. Зараз головне – потурбуватися про безпеку людей і максимально швидко подолати наслідки події».



Переглядів: 6047
Поширень: 0