Як повідомляє Інтерфакс, в понеділок міністр своїм наказом скасував наказ Міносвіти від 28 жовтня 2009 про введення тестування.

Згідно з текстом документу, міністр ухвалив таке рішення, щоб "уникнути перевантаження школярів загальноосвітніх навчальних закладів у період завершення навчального року".

Також це зроблено з урахуванням "незадовільного рівня підготовки дослідження з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України".

Своїм наказом Табачник також доручив Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти "вивчити питання про проведення вищезгаданого дослідження у 2010-2011 навчальному році".

Текст наказу прес-службою міністерства не поширювався.

Раніше Табачник заявив, що при вступі до українських ВНЗ в нинішньому році будуть враховуватися бали як тестів, так і шкільного атестату, а формула розрахунків балів буде поширена серед всіх навчальних закладів.

В ефірі радіо "Ера", міністр освіти заявив, що в школах буде залишена дванадцятирічна система освіти.

"Майже в усіх країнах Європи приблизно однакова кількість годин у середній школі. Це від 11 до 12 тисяч годин. Якщо ми перейдемо на 12-річну школу, ми приблизно будемо відповідати цим критеріям", - відзначив Табачник.

Табачник також підкреслив, що для зменшення шкільної програми може бути введена обов\'язкова дошкільна підготовка в дитячих дошкільних навчальних закладах.

"Звичайно, ми не зможемо вмістити програми в 10-річний формат. Можливо, піти шляхом об\'єднання різних концепцій. Тобто забезпечити обов\'язковий рік дошкільної підготовки у дитячих дошкільних навчальних закладах", - зазначив він.

Табачник також заявив, що в міністерстві створена робоча група, яка проаналізує результати роботи шкіл за 9 років за новою системою.

"У міністерстві створена робоча група, яка проаналізує всі результати перших 9 років за новою системою: якість підручників, якість стандартів, де програми ускладнені, чому ми маємо зниження якості освіти в середній школі", - сказав міністр.


Переглядів: 4396
Поширень: 0