Для імунізації буде використана вакцина виробництва компанії Serum Institute - найбільшого в світі виробника вакцин проти кору, краснухи, дифтерії та інших інфекційних захворювань. Вона використовується вже більше 15 років у 140 країнах світу. Вакциною виробника, яка буде застосовуватися в Україні (і в тому числі у Вінниці), вже імунізовано більше 100 мільйонів людей у різних кампаніях і в рамках планових програм вакцинації в багатьох країнах Європи, Азії, Південної та Північної Америки.

«Основним критерієм для вибору вакцини, - каже начальник міського управління охорони здоров’я Тамара Васильчук – стало те, що вакцина була сертифікована Всесвітньою організацією охорони здоров\'я (ВООЗ), яка застосовує суворі критерії для забезпечення якості вакцин. Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) закуповує вакцини, ґрунтуючись на здатності виробника відповідати стандартам якості і графікам постачання. Рішення про джерело конкретного постачання вакцини залежить головним чином від того, у кого з виробників є необхідна кількість вакцин на той момент, коли вона необхідна країні. В рамках такої масштабної кампанії, яка проводиться в Україні, цей виробник сертифікований ВООЗ, зміг надати необхідну кількість доз вакцин».

Вакцина пройшла всі необхідні перевірки, включаючи клінічні випробування, відповідно до міжнародних стандартів (протоколів) і була сертифікована ВООЗ. Ця організація застосовує дуже жорсткі процедури для оцінки потужностей виробництва вакцини і дотримання стандартів якості.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує всім представникам цільової групи зробити щеплення під час кампанії, щоб захистити себе і своїх майбутніх дітей. Вакцинація проводиться обов’язково, але не примусово.


Переглядів: 4590
Поширень: 0