Юридичні консультації з різноманітних питань надають за всеукраїнським телефонним номером безоплатної правової допомоги 0-800-213-103. Сюди можуть телефонувати всі бажаючі, щоб отримати зрозумілі та чіткі поради у сфері трудового та земельного законодавства, у питаннях спадщини, сімейного кодексу тощо. Також – якщо порушуються права людини.

2018 рік Указом президента України оголошено роком реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право». Його метою є підвищення юридичної грамотності українців та формування нової правову культуру в суспільстві.

Проект реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів. У його рамках не лише інформують громадян про їхні права, а й навчають, як ці права захищати. В тому числі й інформують про номер телефону 0-800-213-103, за яким люди можуть отримати правові консультації.

За цим номером з 8:00 до 20:30 надаються юридичні консультації. Якщо для вирішення питання недостатньо телефонної розмови, людині повідомлять найближче до неї місце, де вона може отримати допомогу більш розширену. А з 21:00 до 8:00 надається допомога громадянам, яких затримали правоохоронні органи.



Переглядів: 2207
Поширень: 0