У п’ятницю, 20 квітня, в День боротьби з меланомою в Подільському регіональному центрі онкології усі охочі вінничани зможуть безкоштовно перевірити свої родимки та інші новоутворення шкіри на ознаки переродження в рак.

Лікарі центру зазначають, що із звичайної родимки може розвинутися меланома - одне з найпоширеніших шкірних онкозахворювань, яке все частіше зустрічається у людей різного віку.

«Щорічно в Україні за даними Національного канцер-реєстру діагностується понад 15000 нових випадків немеланомних злоякісних новоутворень шкіри та майже 3000 випадків меланоми. У Вінницький област лише протягом минулого, 2017 року, зареєстровано 615 нових випадків раку шкіри та 114 випадків меланоми. Це захворювання розвивається стрімко, а на пізніх стадіях вражає внутрішні органи. Тому важливо вчасно виявити новоутворення. Врятувати людей може тільки своєчасний візит до лікаря», - каже головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

В Подільському регіональному центрі онкології в "День відкритих дверей" прийом лікарями буде проводитись у диспансерно-поліклінічному відділенні в каб.202. Жителі Вінниччини можуть перевірити родимки з 9:00 до 15:00 год. Всі бажаючі матимуть змогу отримати консультації фахівці та пройти безкоштовне дерматоскопічне обстеження. Задля попередження черги можливий попередній запис за тел.: (0432) 46-16-27.



Переглядів: 3639
Поширень: 0