- Ми розуміємо, що підприємці, особливо ті, які орендують приміщення, знаходяться у безвихідній ситуації, - пояснює Сергій Кудлаєнко, начальник управління розвитку споживчого ринку та послуг міської ради. - Тому ми вирішили надати їм можливість працювати на період оформлення документів, але за умови, що вони вже почали їх оформлювати. Скажімо, підприємець має оформити земельну ділянку. Він подав документи, розробив усю необхідну документацію, погоджує її з відповідними службами. Але документів на земельну ділянку в нього ще немає. Ми йому надаємо можливість тимчасово працювати до оформлення цих дозвільних документів. Потім продовження цього дозволу вже є постійним. Крім того підприємці беруть цей дозвільний документ лише один раз.

Тимчасовий дозвіл, відповідно до положення, надається на півроку. Такий стислий термін не дуже подобається самим підприємцям, оскільки вони побоюються, що не встигнуть владнати з бюрократичною таганиною.

- Шість місяців - це не тільки для підприємців, але й для управлінь міської ради. Ми ставимо таке ж завдання і для управління земельних ресурсів, - пояснив перший заступник міського голови Іван Михайлюк. - Цим документом ми декларуємо співпрацю. А при введенні єдиного дозвільного офісу - це взагалі максимальний строк.

Нове положення вже пройшло громадські слухання. Після цього його мають опрацювати в депутатських комісіях та затвердити на сесії міської ради.


Переглядів: 3610
Поширень: 0