На території міста торік діяло шість набережних зон для відпочинку. Цьогоріч ситуація змінилась і вінничани матимуть можливість користуватись лише чотирма з них. У зв\'язку із проведенням реконструкції набережної заблоковано доступ на острів Кемпа.

На Вишенському озері купатись суворо забороненоІнша ситуація із зоною відпочинку в Парку дружби народів, що на Вишеньці. Там взагалі не можна купатись в озері. Під час огляду водолазами його дна було виявлено, що бетонні плити «з\'їхали» та частково зруйновані. Особливою небезпекою для відпочивальників є оголена арматура, яка через зсув плит вигнулась назовні. Цьогоріч у бюджеті міста не було передбачено кошти на реконструкцію набережної озера. Роботи по відновленню плит будуть заплановані на наступний рік. Таким чином, в зв\'язку із небезпекою для життя відпочиваючих, купатись на Вишенському озері цього літа заборонено.

Усі інші зони відпочинку, по вулиці Гонти, Центральний, Кумбари та Хімік, до літнього сезону готові. «По усім чотирьом працюючим зонам відпочинку біля води здійснені перевірки, - говорить начальник відділу експлуатації і утримання об\'єктів комунального господарства управління комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Сергій Суша. -На Вишенському озері купатись суворо заборонено Викошена трава, пофарбовані зонтики та лавки, встановлені роздягальні та сміттєві урни, а також - дошки з інформацією для городян про правила поводження на воді та безпеку відпочинку. Також упродовж літа на набережній зоні по вулиці Гонти працюватиме рятувальний патруль та волонтерський «Пляжний патруль» у складі двох студентів та медичного працівника».

Цьогоріч дещо затягнувся у часі процес приведення до ладу міських зон відпочинку. Проблема полягала у тому, що три з чотирьох працюючих набережних зон знаходяться у довгостроковій оренді (Центральний, Кумбари та Хімік), а орендатори не квапились їх впорядковувати. Після проведеної з ними роз\'яснювальної роботи, вимоги управління комунального господарства та благоустрою щодо наведення порядку на територіях були виконані і усі чотири набережних зони для відпочинку, в тому числі й орендовані, вже готові прийняти відпочиваючих.


Переглядів: 6890
Поширень: 0