Цьогорічною датою проведення чергових місцевих виборів Верховна Рада України призначила 31 жовтня. Саме цього дня громадяни матимуть змогу здійснити своє волевиявлення та обрати міських голів, депутатів обласних, міських, сільських та селищних та рад. Аби уникнути непорозумінь у день виборів, слід заздалегідь звернутися до відділів ведення Державного реєстру виборців та уточнити свої персональні дані.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради у Ленінському районі м. Вінниці Анатолій Синявський розповів, що у цьому році Центральна Виборча Комісія відмінила проведення щорічного уточнення реєстру виборців. Причиною цього стало пізнє прийняття ВРУ постанови про дату проведення виборів. «У відповідності до Закону усі заяви від виборців, подані пізніше як за два дні до виборів, залишаться без розгляду, - говорить Анатолій Синявський. - Таким чином, ми просимо заздалегідь звернутися до відділів ведення Державного реєстру виборців для уточнення та перевірки своїх персональних даних».

За словами Анатолія Синявського, для того, аби це зробити необхідно звернутись до відділів ведення Державного реєстру виборців за адресою вул. 50-річчя Перемоги, 7 (кабінет №337). При собі потрібно мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища - ще й документ, що підтверджує ці зміни.

В першу чергу, до відділів реєстру повинні звертатись громадяни, які голосуватимуть вперше та громадяни, які за заявою змінювали виборчу адресу. Крім того, перевірити свої дані у списках виборців повинні ті особи, які, в силу різних обставин, не голосували з 2007 року, але мають бажання проголосувати на чергових місцевих виборах цьогоріч. Городянам, які ставали на консульський облік у відомчих установах МЗС, які проходили строкову військову службу та звільнились після виборів Президента України, а також тим, хто звільнився з установ виконання покарань після 07 лютого 2010 року, також необхідно перевірити на достовірність свої персональні дані у Реєстрі виборців.


Переглядів: 3505
Поширень: 0