Як повідомив заступник начальника Ленінського відділу міліції міста Вінниці Анатолій Коцюруба, зловмисники діють за наступною схемою. В нічний час телефонують до своєї жертви та повідомляють, що у когось з її рідних людей виникли проблеми з правоохоронними органами і на даний час ця людина знаходиться у відділі міліції. Для того, щоб владнати питання з правоохоронцями та звільнити людину з відділу міліції необхідні гроші. Шахраї називають необхідну суму та рахунок, на який їх жертва негайно має перерахувати гроші. Приголомшена такою новиною, людина починає телефонувати до свого родича, який начебто потрапив у халепу, але його мобільний телефон не відповідає або з ним відсутній зв\'язок. Тоді розгублена жертва йде до найближчого терміналу поповнення рахунку, які розташовані на вулицях та майже в усіх магазинах міста, і переказує необхідну суму грошей.

Днями жертвою такого способу шахрайства стала жінка, до якої подзвонив невідомий чоловік та сказав, що її син знаходиться у міліції. Для того, щоб вирішити питання необхідно 4 000 гривень. Не довго думаючи, жінка перерахувала вказану суму на рахунок шахрая.

Отже, правоохоронці звертаються до всіх громадян міста, якщо до Вас зателефонували з таким повідомленням, не поспішайте переказувати кошти на рахунок злодіїв. З’ясуйте, чи дійсно Ваша рідна людина заходиться у міліції. Це Ви можете зробити зателефонувавши до чергової частини райвідділів міста за телефонами:

  • Міське управління міста Вінниці 59-33-29;
  • Ленінський райвідділ міліції 59-33-26;
  • Замостянський райвідділ міліції 59-33-30;
  • Староміський райвідділ міліції 59-33-28.


Переглядів: 3968
Поширень: 0