Не секрет, що деякі аграрії з метою отримання додаткових прибутків при вирощуванні цих баштанних культур зловживають нітратами та іншими шкідливими хімікатами. Вживання такої продукції може призвести до важких отруєнь, особливо дітей та людей похилого віку. Крім того продавці кавунів та динь, торгуючи в невстановлених місцях, грубо порушують «Правила благоустрою міста», уникають не тільки сплати ринкового збору, але й відповідної лабораторної перевірки свого товару.

Обережно : неперевірені кавуни

Для запобігання такого виду стихійної торгівлі Замостянською районною адміністрацією створено спеціальну комісію, якою в різних місцях району вже припинено 7 спроб незаконного розміщення торгових точок, які працювали без відповідних дозволів, сплати податків та документів щодо якості баштанної продукції.

Наприклад, продавець Любов П. розмістила занедбаний причеп з кавунами прямо в зеленій зоні біля БК «Зоря». Навкруги цієї «виїзної торгівлі» члени комісії побачили суцільну антисанітарію: рештки картонної тари , недоїдки кавунів, бруд і недопалки. «Горе-продавець» не спромоглася пред’явити жодних дозвільних документів на торгівлю в цьому місці та лабораторних довідок, що засвідчують потрібну якість кавунів та динь, власної медичної книжки. Комісією райдержадміністрації складено відповідний протокол, який вже розглянуто на засіданні районної адмінкомісії. За порушення вимог ст.152 Кодексу України про адміністративні порушення на громадянку Любов П. накладено штраф в розмірі 1360 гривень, який вагомо скоротить сімейний бюджет порушниці.

Така ж фінансова відповідальність після рішення адмінкомісії Замостянської райадміністрації чекає і на громадянку Оксану П. Прямо на тротуарі по вул. 50-річчя Перемоги вона без відповідного дозволу Управління розвитку споживчого ринку та послуг міської ради розпочала торгівлю кавунами, які не пройшли потрібні лабораторні дослідження. За порушення Правил благоустрою міста, спробу реалізації потенційно небезпечної для здоров’я громадян продукції Оксані П. доведеться поповнити з власного гаманця міський бюджет на. значну суму.

По іншим фактам стихійної торгівлі баштанною продукцією у невстановлених місцях також вжиті відповідні суворі заходи, до яких залучено сили Замостянського відділу міліції.

Ми наполегливо застерігаємо вінничан від купівлі неперевірених продуктів рослинництва,в першу чергу кавунів та динь , в недозволених місцях. Заощадивши декілька гривень, ви піддаєте загрозі своє здоров’я та здоров’я свої дітей, рідних та близьких.

Будьте обачними, звикайте до цивілізованого придбання необхідних товарів харчування, адже міською владою за останні роки зроблені відчутні кроки в напрямку підвищення культури обслуговування в торговій мережі та ринках міста.

Заступник голови Замостянської районної адміністрації
Ігор Житанський


Переглядів: 4757
Поширень: 0