Перший його етап «СМС-щоденник» планують впровадити по усій області. В СМС-режимі батьки отримуватимуть інформацію про успішність та дисципліну своїх чад безпосередньо зі шкільного сервера. Вартість таких послуг, за словами представників проекту, становитиме 5 грн. в місяць. Обласний очільник висловився за безкоштовне обслуговування неблагополучних та малозабезпечених родин.

«Проект допоможе педагогам і батькам правильно організувати контроль за дітьми, які навчаються в загальноосвітніх школах, а також і за студентською молоддю», - вважає голова облдержадміністрації Микола Джига. Схвально про проект відгукнулись і керівники міських шкіл, яких губернатор запросив обговорити це питання. Так, у сьомій школі така система успішно працює чотири роки, а директор 12-тої школи стверджує, що батьки самі проявляють зацікавленість в такій розсилці.

Координатор проекту Олексій Кириленко говорить, що послуги надаватимуться згідно з укладеними договорами, а оплату батьки проводитимуть або через банк, або через платіжні термінали.
Микола Джига упевнений, що СМС-моніторинг за місцем перебування дітей зможе упередити нещасні випадки. Він зазначив: «У час, коли іде бурхливий економічний і технічний розвиток, створюється маса небезпек для дітей. Тому системний контроль за дітьми може уберегти їх від різних негативних факторів». Несформовані вольові якості не дозволяють підліткам протистояти і численним спокусам – таким, як алкоголь, тютюн, наркотики, Інтернет-залежність та інше. Тому, переконаний голова облдержадміністрації, посилення контролю батьків і школи за учнівською молоддю сприятиме забезпеченню безпеці дітей та профілактиці правопорушень.


Переглядів: 3953
Поширень: 0