АПТЕЧКА ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ

Покладіть в аптечку:

  • вату або косметичні ватні диски (попередньо відкриті)
  • бинт 10х5 см
  • стерильні серветки
  • бактерицидний пластир
  • гумовий джгут для зупинки сильної кровотечі
  • засіб від опіків (краще у формі спрею, щоб можна було швидко нанести однією рукою)
  • зеленка (для обробки ран)

Також у вашій аптечці повинні бути препарати які, як кажуть, на всі випадки життя:

  • валеріана та седативні засоби - від стресу чи нервового перенапруження
  • но-шпа і спазмалгон - від спазмів
  • анальгін або цитрамон - від головного болю
  • корвалдин, валокордин, нітрогліцерин або барбовал - від болю у серці
  • засіб від алергії
  • сорбенти - смекта, активоване вугілля
  • перманганат калію (марганцовка) - для промивання шлунку при отруєнні
  • ферментативні препарати - допоможуть шлунку при переїданні. Сюди ж покладіть пару шприців різної ємності (2, 5, 10, 20 мл), а також одну-дві внутрішньовенні системи.

Така коробочка повинна зберігатися в легкодоступних місцях, в тому числі і для дітей шкільного віку, які залишаються вдома самі. Тут, в першу чергу, зібрані помічники від побутових травм або опіків.

АНТИГРИПОВА АПТЕЧКА

ЗМІЦНЮЄМО ІМУНІТЕТ

20-200 гривень

Щоб грип обійшов стороною, потрібно придбати імуномодулюючі препарати - вони збільшують вироблення організмом противірусного білка інтерферону. Це можуть бути ліки на основі інозину, арбідолу, амізону, аміксину, гропринозину або назальні краплі, що містять інтерферон (для дітей або вагітних). Приймати ці препарати можна починати вже зараз.

ДЛЯ ГОРЛА

10-70 гривень

Найчастіше застуда починається з дертя у горлі, яке поступово переходить в біль. Запасіться спреєм на рослинній основі або з антисептиком для дитини. Для себе - льодяники для розсмоктування з антисептиком або антибіотиком. Крім цього, купіть розчини для полоскання. Це можуть бути трав\'яні збори або аптечна морська сіль.

ВІД КАШЛЮ

3-60 гривень

Яка застуда або грип без кашлю? Від нього під рукою повинні бути сиропи для дітей (від сухого і вологого кашлю) і таблетки для дорослих (наприклад, на основі амброксолу або на рослинній основі).

ВІД НЕЖИТІ

15-40 гривень

Від «потопу» з носа вам будуть потрібні рятувальники - судинорозширювальні (для дорослих), трав\'яні або сольові краплі (для дітей).

ВІД ОТИТУ

4-46 гривень

Якщо ваше хворе місце - вуха і будь-яка застуда дає ускладнення у вигляді отиту - купіть вушні краплі і заздалегідь помістіть їх в аптечку.

РАЗОМ: 84-560 гривень

СТАВИМО ЗОВНІШНІЙ БАР\'ЄР

Щоб поставити броню проти вірусу, придбайте захисні одноразові маски, бажано 10 шт., Щоб не «влетіти» з їхнім дефіцитом, як під час минулорічної епідемії. І, звичайно ж, не виходьте з дому, попередньо не змастивши слизову носа оксоліновою маззю.

Маски:

2 грн. / шт.,

Оксолінова мазь:

8-9 грн.

КОНТРОЛЬ ТЕМПЕРАТУРИ

5-50 гривень

Головний компонент цієї аптечки - градусник, бажано електронний, щоб ним могла скористатися і дитина, яка прийшла зі школи і відчула будь-яке нездужання. Крім того, електронні термометри набагато зручніше і безпечніше ртутних.

ЖАРОПОНИЖАЮЧІ

2-25 гривень

Логічно, що відповідно до показань градусника в аптечці повинні бути жаропонижаючі для всіх членів сім\'ї, відповідно до віку. Найбільш ефективними і безпечними лікарі вважають препарати на основі парацетамолу та ібупрофену (сироп, свічки - для дітей і таблетки для дорослих). Але користуватися ними потрібно тільки тоді, коли температура перевищує 38 ° або ви її погано переносите (з\'явилися судоми, головний біль і т. д.).

ЗІГРІВАЮЧІ

15-40 гривень

Антипростудну аптечку слід укомплектувати гірчичниками, зігріваючими ефірними маслами (евкаліптова, наприклад) або маззю, якою можна розтирати грудну клітину і спину при хворобі.

Цього достатньо, щоб вилікувати «неускладнений» грип чи застуду. Будь-які ускладнення лікує виключно лікар і саме він повинен прописати вам або дитині необхідні препарати, наприклад, антибіотики.


Переглядів: 12525
Поширень: 0