Щітка і шкребок

Дрібниця, здавалося б, але саме її не виявиться під рукою в той самий засніжений ранок, коли потрібно буде поспішати, і замет з машини доведеться відгрібати рукавицею. На цьому інвентарі, як не дивно, краще не економити. У поганої та дешевої ворс швидко помнеться і порідшає, а ручка буде слизькою і незручною, може поламатися навіть від несильного натискання. Якщо у вас модний зараз кросовер або високий позашляховик розраховуйте, що змітати сніг з даху буде зручно тільки людині зі зростом баскетболіста. Так що щітку потрібно вибирати з довгою ручкою - не коротше 50 см.

Так, і шкребок для очищення скла від льоду, навіть якщо він додається до щітки, краще купити окремо. Вибрати еластичний, що не дере поверхню і має зручну ручку. Бувають навіть з рукавицею на резинці!

Накидки на кріслах з електропідігрівом

Далеко не в кожній машині є така зручна опція, от і зображують автомобілісти вранці танцюючих пінгвінів, поки машина гріється на стоянці. Електрообігрів цю проблему вирішує враз. Знову ж - при виборі не скупіться! У накидки з обігрівом повинні бути міцні кріплення, які підходять до крісла вашого авто (потрібна примірка). Сама вона повинна бути зроблена з міцного зносостійкого матеріалу, підключатися до розетки прикурювача за допомогою не тонкого дроту. В ідеалі - наявність блоку управління підігрівом, який автоматично відключить електроживлення після години-двох підтримування температури.

Незамерзаюча рідина

Завжди повинна бути запасна каністрочка рідини для омивача з собою. Коли йде мокрий сніг, а на дорогах багато розкидуючих бризи машин, рідина, що закінчилася в омивачі буде не просто досадою, але й причиною небезпеки. Так що, запасаючись цим витратним матеріали, беріть щораз парочку. Запаска, як відомо, зайвою не буває.

Бардачок

Не забудьте про корисні дрібниці.

Балончик WD-40 - штука необхідна. Обробіть замки дверцят після автомийки, і носіть його про всяк випадок із собою. Немає смішнішого видовища, ніж коли водій намагається відімкнути на морозі машину.

Гарячий віск. Не заощеджуйте на мийці - попросіть зробити таку обробку. По-перше, бруд до кузова не так прилипає. По-друге, лакофарбове покриття бережеться, і місця відколів і подряпин не так швидко іржавіють.

Рукавички. Взимку, навіть відкриваючи багажник, легко можна забруднитись, тим більше, доливаючи незамерзаючу рідину. Кинувши пару текстильних робочих рукавиць з будівельного магазину в нішу дверцят, ви не раз собі скажете спасибі.

Провід-прикурювача. Відмовити прикурити, пояснивши це відсутністю проводів, - найпростіше. Так що, якщо є проблеми з холодним запуском, придбайте і возіть в багажнику. Краще вибрати 500-амперні (або більше) довжиною не менше 4 м.

Найголовніше!
Заради бога, особливо дівчата, ну не купуйте ці потворні хутряні обплетення для керма. Про зовнішній вигляд таких «опції» сперечатися не будемо, але якщо на зимовій дорозі удар переднім колесом об жорсткий полій виб\'є кермо у вас з рук, ризик небезпечних наслідків буде дуже великим. Холодно рукам і хочеться зовнішніх ефектів - краще вже розоритися на гоночні рукавички з неслизької замші, вони і тепло збережуть і безпеку піднімуть на новий рівень!


Переглядів: 3591
Поширень: 0