Згідно з вимогами Постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 року №606 «Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів», техогляд засобів незалежно від форми власності проводиться з такою періодичністю:

  • два рази на рік - засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш як дев’ять з місцем водія включно, та спеціалізовані засоби для перевезення небезпечних вантажів (відповідно до класифікації засобів за категоріями М2, М3, N1, N2, N3, О2, О3, О4);
  • один раз на рік - засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 тонни, а також спеціальні та спеціалізовані засоби, зокрема автокрани, таксі, автомобілі швидкої медичної допомоги тощо (відповідно до класифікації засобів за категоріями М1, N1, N2, N3, О3, О4);
  • один раз на два роки - засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев’ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби (відповідно до класифікації засобів за категоріями L, М1, N1, О1, О2) у такому порядку:
    • у рік, який закінчується на непарну цифру, - засоби, остання цифра року випуску яких непарна;
    • у рік, який закінчується на парну цифру і нуль, - засоби, остання цифра року випуску яких парна або нуль.

Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків та напівпричепів незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем.

Державний технічний огляд 2011 проводиться ДАІ в такий строк:

  • з 15 січня по 15 грудня - для тих засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік;
  • з 15 січня по 30 червня та з 1 липня по 15 грудня - для тих засобів, техогляд яких проводиться два рази на рік.

Перевірку технічного стану засобу під час техогляду здійснюють уповноважені суб’єкти господарювання, які внесені до реєстру ДАІ.

Власники засобів - юридичні особи, фізичні особи - підприємці подають щороку до 15 січня підрозділу Державтоінспекції за місцем постійної або тимчасової реєстрації засобу заявку із зазначенням кількості зареєстрованих засобів незалежно від того, експлуатується засіб чи ні, та запропонованої ними дати проведення техогляду.

Підрозділ Державтоінспекції після узгодження дати проведення техогляду на підставі поданих заявок складає до 30 січня. У разі відсутності заявок підрозділ Державтоінспекції самостійно визначає дату проведення техогляду засобів, які належать підприємствам, установам, організаціям та підприємцям-суб’єктам господарювання і зареєстровані на території обслуговування. Техогляд засобу проводиться за місцем його постійної або тимчасової реєстрації відповідним підрозділом Державтоінспекції.

При технічному огляді транспортного засобу його власник, або уповноважена ним особа пред\'являє:

  1. паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, - для фізичних осіб, копії довідки з ЄДРПОУ та документа, що підтверджує факт закріплення засобу за водієм, - для юридичних осіб;
  2. протокол перевірки технічного стану, виданий суб\'єктом господарювання не раніше 45 діб до дати проведення техогляду, або міжнародний сертифікат технічного огляду, виданий центром технічного огляду для засобів, що виконують міжнародні перевезення вантажів і пасажирів (список суб’єктів, уповноважених на перевірку технічного стану додається);
  3. реєстраційні та інші документи, що підтверджують право використання зазначеного ТЗ;
  4. посвідчення водія, що дає право керувати ТЗ відповідної категорії, та талон до нього;
  5. поліс обов\'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних засобів або документ, що підтверджує право на звільнення від страхування;
  6. квитанції або платіжні доручення про сплату за 2010 рік податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року, а фізичні особи, які були звільнені у 2010 році від його сплати, - документ, що дає право на користування такими пільгами.
  7. дозвіл на встановлення та використання спеціальних звукових і (або) світлових сигнальних пристроїв;
  8. на засоби, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів, додатково подаються свідоцтво про допущення засобів до перевезення небезпечних вантажів та свідоцтво про підготовку водіїв засобів, що перевозять небезпечні вантажі;
  9. на засоби, що працюють на газовому паливі, додатково подається документ, що підтверджує проведення випробовування газової паливної системи в порядку і строк, установлені для даного виду обладнання та його комплектації (контрольний талон).

У разі відсутності будь-якого документа, технічний огляд не проводиться.

Справним вважається укомплектований відповідно до призначення засіб, який не має зовнішніх механічних та корозійних пошкоджень і технічний стан якого відповідає вимогам Закону України „Про дорожній рух”, Правил дорожнього руху, нормативів з безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього природного середовища, а також правилам технічної експлуатації, інструкціям підприємств-виробників.

На кожний справний транспортний засіб, за наявності зазначених документів, та в разі відсутності даних про його протиправне використання або несплату штрафу за адміністративне порушення у сфері безпеки дорожнього руху, а також за умови сплати коштів за надані послуги під час техогляду та бланкову продукцію Державтоінспекції, працівник АТІ видає талон про проходження техогляду.

Відповідно до підрозділу 9 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу фізичні особи, які є власниками транспортних засобів, що відповідно до законодавства підлягають технічному огляду один раз на два роки, при проходженні у 2011 році такого технічного огляду або знятті транспортних засобів з обліку зобов\'язані пред\'являти органам, що здійснюють зняття з обліку або технічний огляд транспортних засобів, квитанції або платіжні доручення про сплату за 2010 рік податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року, а фізичні особи, які були звільнені у 2010 році від його сплати, - документ, що дає право на користування такими пільгами.

У разі неподання таких документів технічний огляд транспортних засобів та зняття їх з обліку не проводяться.

У зв’язку з втратою з 01.01.2011 року чинності Закону України від 11.12.1991 № 1963-ХІІ „Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” при проходженні технічного огляду у 2011 (для ТЗ, що проходять техогляд 1 раз на 2 роки) році власники ТЗ зобов’язані сплатити податок з власників ТЗ за 2010 рік за ставками, які діяли до 1 січня 2011 року.

За послуги ДАІ та спецпродукцію перераховувати:

УДАІ УМВС України у Вінницькій області
Банк: ГУДКУ у Вінницькій області, р/р 31255272210230, МФО 802015, код 24523547

Найменування послуги Вартість послуги Найменування послуг, які передбачені постановою КМУ N795 від 04.06.2007 року, Постановою КМУ від 09.07.2008р. №606 «Про затвердження Порядку проведення ДТО колісних транспортних засобів» Вартість послуг, які затверджені нак. МВС, МФ, МЕ N369/1105/336 від 05.10.2007р. та вартість відповідної спец продукції з націнкою 25%, грн
Проведення державного піврічного технічного огляду автобусів 33,25

Державний технічний огляд

Націнка та талон то тип 2

ВСЬОГО

 

12,00

21,25

33,25

Проведення державного піврічного технічного огляду причепів 29,25

Державний технічний огляд

Націнка та талон то тип 2

ВСЬОГО

8,00

21,25

29,25

Проведення державного річного технічного огляду автомобілів, автобусів 34,50

Державний технічний огляд

Націнка та талон то тип 1

ВСЬОГО

12,00

22,50

34,50

Проведення державного річного технічного огляду мототранспорту, причепів

30,50

Державний технічний огляд

Націнка та талон то тип 1

ВСЬОГО

8,00

22,50

30,50

Проведення державного річного технічного огляду автомобілів, автобусів (Тип 3)

136,00

Державний технічний огляд

Націнка та талон то тип 3

Надання полігр. та комп.послуг під час оформлення…

ВСЬОГО

12,00

100,00

24,00

 

136,00

Проведення державного річного технічного огляду мототранспорту, причепів (Тип 3)

132,00

Державний технічний огляд

Націнка та талон то тип 3

Надання полігр. та комп.послуг під час оформлення

ВСЬОГО

8,00

100,00

24,00

 

132,00

 

ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН З ПИТАНЬ ПРОХОДЖЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО ОГЛЯДУ

День

Час

Обід

Вівторок, п’ятниця

9 год. 00 хв. – 17 год. 00 хв

13 год. 00 хв. – 14 год. 00 хв

Середа, субота

9 год. 00 хв. – 12 год. 00 хв.

 

 

Державтоінспекція радить не зволікати, а своєчасно пройти державний технічний огляд транспортних засобів; звернути увагу на термін дії талону ДТО, зазначений зі зворотньої сторони бланку. У найближчий час Державтоінспекція проведе оперативно-профілактичні заходи по виявленню транспортних засобів, які своєчасно не пройшли державний технічний огляд.

 

Суб’єкти господарювання уповноважені на перевірку технічного стану КТЗ при техогляді на території Вінницької області (див. прикріплений файл до новини)


Переглядів: 23785
Поширень: 0