Про це повідомили на прес-конференції начальник управління освіти та науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк та директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко.

Як і в минулому році тестування проходитиме по округах. Тільки цьогоріч кількість округів збільшена до 10, для зручнішого прибуття всіх бажаючих до закладів, де проходитиме державна підсумкова атестація. Враховано і потреби людей з обмеженими можливостями та людей з інвалідністю. А пільг для медалістів, як і в минулому році, не передбачається.

Відповідно до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 6 грудня 2010 року № 1207 (п. 4.17) до 20 березня 2011 року регіональні центри оцінювання якості освіти будуть приймати реєстраційні документи від осіб, які не встигли зареєструватися до 28 лютого з об`єктивних причин або мають необхідність внесення змін до реєстраційних документів.

Новим в цьогорічній державній підсумковій атестації є впровадження персональної електронної реєстрації абітурієнтів. Кожен абітурієнт може самостійно зареєструватися, скориставшись Програмою створення заяви – реєстраційної картки, розробленою в Українському центрі оцінювання якості освіти та розміщеною на його офіційному веб-сайті (www.testportal.gov.ua), а також на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти (www.vintest.org.ua).

Після того, як абітурієнт роздрукує заяву-реєстраційну картку та оформить її належним чином потрібно надіслати поштою не пізніше 20 березня 2011 року на адресу Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти ( вул. Київська, 46, м. Вінниця, 21009). Це дає можливість бажаючим не виїжджати до навчальних закладів. Для внесення змін до реєстраційних даних потрібно пройти повторну реєстрацію.

Особі, яка зареєстрована для проходження ЗНО, Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти надсилає рекомендованим поштовим відправленням запрошення - перепустка для участі в тестуванні. Якщо за три тижні до першого тестування абітурієнт не отримає запрошення – перепустку поштою, його можна буде роздрукувати, скориставшись персональною сторінкою, що створюється для кожного учасника після реєстрації на веб-сайті УЦОЯО (www.testportal.gov.ua).

Доступ до персональної сторінки здійснюється за номером сертифіката та ріn-кодом, указаним у ньому.

Оголошення результатів ЗНО відбудеться 5 серпня 2011 року.

На пробне тестування зареєструвалися 80% - випускників. Воно має бути максимально наближене до реального, акцент в тестових завданнях ставитиметься на практичне застосування знань та навичок випускників, зазначив Геннадій Кузьменко .

За словами Ігоря Івасюка цього року кількість бажаючих вступити до ВНЗ значно скоротилась. У зв`язку з цим державне замовлення скорочено на 4 %.


Переглядів: 6008
Поширень: 0