До кінця поточного року буде відкрито ще 13 таких груп. Таким чином, чергу до дитсадочків міста буде зменшено майже у п’ять разів.

Упродовж останніх чотирьох років у Вінниці спостерігається значне поліпшення демографічної ситуації. Ще у 2007 році дитячі садочки відвідувало 9,5 тисяч дошкільнят, а черга до них перевищувала 2 тисячі місць. Цьогоріч кількість діток, що виховуються у дошкільних закладах обласного центру, зросла до 13,2 тисяч, а черга, навпаки, зменшилась до 560 місць. А до кінця поточного року, завдяки відкриттю 15 додаткових груп, вона зменшиться ще на 450 дітей і становитиме 110 місць.

За словами начальника управління освіти Вінницької міської ради Володимира Буняка, у відповідності до програми розвитку освіти на 2011 рік, у різних районах міста до кінця поточного року буде підготовлено 15 додаткових груп для дошкільнят. «На сьогоднішній день у дошкільних навчальних закладах №14 та 61 вже відкрито дві додаткові групи, - говорить Володимир Буняк. – До кінця року у тих садочках, де є така можливість, буде відкрито ще 13 груп. Це будуть садочки у різних мікрорайонах міста, що дозволить вирівняти ситуацію відносно вільних місць у ДНЗ. Крім того, такі заходи дадуть можливість зменшити навантаження та чергу, а також покращити умови перебування діток у садочках».

Також Володимир Буняк повідомив, що вже у наступному, 2012 році, у мікрорайоні «Поділля» планується ввести в експлуатацію новозбудований дитячий садок на 280 місць. Крім того, зараз проводиться робота щодо повернення до комунальної власності міста двох дитсадків №78 та 69. Тож усі пропозиції батьків щодо влаштування дітей у дитячі садочки обласного центру будуть враховані.
 


Переглядів: 3231
Поширень: 0