Всі ми користуємося пластиковою пляшковою тарою: купуємо в ній воду, соки, олію ...

Після використання вмісту пляшки, звичайно всі її викидають. Але як це зробити розумно, адже вона досить об\'ємна. А пластика там мінімум, інше - повітря всередині самої пляшки.

Пропонуємо Вам спосіб, за допомогою якого ви заощадите обсяг сміттєвого ящика або відра у Вашій квартирі, і тим самим допоможете екологічній ситуації в Україні.

Берете непотрібну, порожню пластикову пляшку з кришкою. Відкриває трохи кришку, так, що б могло проходити повітря. Після цього починаєте скручувати саму пляшку. В кінці можна ще трохи стиснути її. Ступінь скручування і стиснення залежить від фізичних здібностей людини, але, як показує практика, така процедура під силу навіть підлітку (виняток - дівчата з довгими нігтями). Коли Ви повністю скрутите всю пляшку, загорніть щільно кришку. Повітря вже не зможе зайти назад всередину, і пластик залишиться в деформованому стані.

Таким чином, Ви зменшуєте обсяг непотрібної пляшки в 3-4 рази. Цим відповідно заощаджуєте місце в сміттєвому відрі, сміттєвому контейнері на вулиці, і трохи зменшуєте обсяг сміття на міському звалищі (з 1,5 літрового об\'єму до 0,3-0,5 літрового - всього з однієї пляшки !!!).

Бережіть нашу планету!


Переглядів: 10396
Поширень: 0