Міським управлінням розвитку споживчого ринку та послуг регулярно проводяться рейди по торговельних майданчиках міста щодо перевірки виконання торгуючими рішення виконкому № 1033 «Про забезпечення суб\'єктів господарювання електронними вагами на ринках та торговельних майданчиках м. Вінниці». Згідно даного рішення підприємці, які торгують на ринках міста, повинні були протягом трьох місяців (в термін до 1 серпня) замінити механічні ваги на електронні. Перевірки здійснюються спільно з працівниками ДП «Вінницястандартметрологія».

Наразі проведено перевірки торговельного майданчика «МаКі», Торгового дому ПП Кішек Т.Г. та ринків «Урожай» і «Привокзальний-2».

Торговельний майданчик «МаКі» 100-відсотково забезпечений електронними вагами. На момент рейду торгівцями використовувалися 31 електронні ваги. ДП «Вінницястандартметрологія» виявлено 4 неповірені ваги. Відповідно до виявлених порушень було складено 3 акти та 2 протоколи.

Перевірки ринків «Привокзальний-2» та «Урожай» показали, що суб’єкти підприємницької діяльності дотримуються рішення виконкому та 100-відсотково замінили механічні ваги на електронні. Опитування покупців виявили, що останнім часом факти обважувань на ринках міста зменшились.

У Торговельному домі ПП Кішек Т.Г. у суб’єктів господарювання в наявності є 20 електронних вагів. Виявлені одні і механічні ваги, за що на підприємця складено протокол про адміністративне правопорушення. Перевірка виявила, що на таких вагах покупців обважували на 150 грамів. Прокатний пункт підприємства складається з 11 механічних вагів, які використовуються у м\'ясо-молочному павільйоні. Наразі адміністрації Торговельного дому та Госпрозрахункового об’єднання ринків звернулися до міського голови з проханням продовжити термін заміни вагів прокатних пунктів у зв’язку із їх великою кількістю та досить значні затрати для проведення переобладнання.


Переглядів: 2975
Поширень: 0