Ну хто б міг подумати, що причиною чергового скандалу у Вінниці стане… новенький шкільний стадіон на Вишеньці. Той самий – між 34-ою і 35-ою школами, реконструкція якого коштувала інвесторам 6 млн. грн.

Про те, що за її зверненням було виділено кошти на спорудження цього сучасного стадіону зі штучним покриттям і тренажерами, розповіла у своєму інтерв’ю депутат обласної Ради Наталя Солейко. Таке співавторство та ще й постфактум викликало, м’яко кажучи, здивування у вінницької міської влади. Там назвали цю інформацію «введенням мешканців міста оману» і офіційно проінформували: «Ця інформація не відповідає дійсності, оскільки стадіон був споруджений в 70-роки, а на його реконструкцію, яка справді відбулась минулого року, не було витрачено жодних коштів ні з міського, ні з обласного бюджетів. Стадіон був реконструйований за кошти підприємств ТОВ «Шляхбудматеріали» та БМУ-3 в рамках інвестиційної угоди з виконкомом міської ради.

Оскільки вказане видання не містить вихідних даних (йдеться про видання, де було розміщене інтерв’ю – Ред.), то міська рада не може звернутись до редакції щодо спростування. В зв\'язку з цим Вінницька міська рада звертається до депутата обласної ради Наталії Солейко, якщо вона має відношення до даного видання, з вимогою вибачитись перед тими підприємствами, які реально зробили добру справу для дітей та мешканців мікрорайону Вишенька, а також перед самими мешканцями, оскільки саме вони остаточно і визначили долю цього проекту на громадських слуханнях».

Наталя Солейко вибачатись не збирається. Більше того, як вона прокоментувала, сама буде просити, щоб перед нею вибачались.

- Власне, вперше мене хтось звинувачує у брехні, - прокоментувала Наталя Петрівна «Місту». – Я звернулась офіційно до міського голови, що стадіон занедбаний, і просила знайти можливість його відремонтувати. За тиждень-два відбулись громадські слухання, де я також була присутня. Інша справа, що не тільки я була ініціатором. Але ж завдання депутата будь-якого рівня ініціювати вирішення питання, а завдання виконавчої влади – вирішувати. Що не так? Хто кого вводить в оману?

Та все так. Правда, мені, як вінничанці, хочеться, щоб співавтори й ініціатори були відомі і заявляли про себе ще перед реалізацією проектів. Бо, як відомо, гуртом легше вирішувати будь-яке питання. А ще правда, що скоро вибори…

І те, що вибори не просто скоро, а дуже-дуже скоро і часу гаяти не можна, підтвердилось вже наступного для, коли Наталя Петрівна вирішила провести прес-конференцію. У прес-релізі, який роздали журналістам, Наталя Петрівна предстала як «кандидат у депутати до Верховної Ради по 11 виборчому округу від партійної організації ВО «Батьківщина». Дарма, що бути чи не бути кандидатом має вирішуватись на партійному з’їзді, а вони ще й не проходили. І ще маленька(?) деталь: і 35-та, і 34-та школа, і стадіон між ними – саме на території цього самого 11-го округу.

Я не знаю, хто це написав, парирувала Наталя Петрівна. Це Вітя прикольнувся - відповіла прес-секретар.

От і вір після цього людям. А загалом вийшло, як у відомому вислові: «Ложечки-то нашлись, а осадочек-то остался».



Переглядів: 3945
Поширень: 0