На прес-конференції, журналістів ознайомили з особливостями перебігу цьогорічної передвиборчої кампанії та стратегії боротьби Об’єднаної опозиції на виборах. Зокрема, понад 80 законопроектів, вже готові до роботи в парламентських комісіях. Ці документи стосуються питань реформування законотворення, судочинства, відповідальності влади перед народом, податкової і пенсійної реформ, медицини, освіти і культури. На прес-конференції, журналістів в першу чергу цікавили питання, які відносяться до регіональної проблематики : закриття шкіл, реформування медицини, мораторій на продаж землі, та шляхи їх вирішення, які пропонує політична сила.

- Треба торгувати хлібом, а не землею. Тому, об’єднана опозиція наполягає на необхідності подовження мораторію на 2014 рік. Аби ринок землі зафункціонував в цивілізованих європейських рамках. А український селянин отримав ту вартість земельних наділів, якими він володіє, яка відповідає їх ринковій реальній ціні, підкреслив Андрій Пишний.

Під час зустрічі із студентами вінницького Національного Технічного університету відбулася презентація нових принципів побудови освітньої системи в Україні. Зокрема введення грантової підтримки, можливість дистанційно навчатися у іноземних ВИШах, та обов’язкове забезпечення першим робочим місцем. За словами Андрія Григоровича, система державного замовлення у вищій освіті буде повністю змінена.

«Кожній дитині, що нормально здасть зовнішнє незалежне оцінювання, буде надано ґрант на освіту. Обдаровані діти, що продемонструють високі знання, отримають ґрант на повну компенсацію вартості навчання в будь-якому ВНЗ. Діти, що здадуть ЗНО нормально, отримають компенсацію у вигляді ґранту на не менше ніж на 50% вартості навчання, - наголосив Андрій Пишний. - Студенти самі вибиратимуть ВНЗ, таким чином рейтинг ВНЗ складуть самі студенти. Чим більше студентів вирішили вкласти свій ґрант в той чи інший ВНЗ, тим більше у навчального закладу можливостей для фінансування власних потреб. Керівництво ВНЗ, їх викладацький склад вперше будуть зацікавлені в бажанні студентів вчитися саме в їх навчальному закладі», - додав він.

Більш жорсткою вийшла розмова із представниками "старшого покоління". Під час спілкування із представниками ветеранських громадських організацій мова йшла в першу чергу про пенсії та компенсаційні виплати. Вирішенням цих проблем уже понад рік займаються юристи обласного осередку "Фронту Змін".

- Більше п’ятнадцяти тисяч позовів до суду по дітям війни наш департамент відпрацював. Але, на жаль, навіть маючи на руках сьогодні рішення про виплати цих коштів сьогодні ці кошти не виплачуються. Це болюче питання. І проходячи в Парламент у нас є також чіткий план дій стосовно того, яким чином цих людей відстояти і підтримати, констатував депутат обласної ради, кандидат від об’єднаної опозиції Сергій Кудлаєнко .

Довідка:

«Політична програма Об’єднаної опозиції – це не лише політичні гасла, а понад 80 законопроектів, вже готових до роботи в парламентських комісіях», - зазначив заступник керівника Центрального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Ці документи стосуються питань реформування законотворення, судочинства, відповідальності влади перед народом, податкової і пенсійної реформ, медицини, освіти і культури. «Ми пишемо закони і будемо їх ухвалювати , а не лише декларувати. Ми йдемо в парламент перемагати і працювати», - наголосив Андрій Пишний..



Переглядів: 3507
Поширень: 0