Брутальний та цинічний напад стався на агітатора кандидата у народні депутати по ОВО №16 Оксани Калетник у місті Могилів-Подільський ввечері 3 жовтня. П’ятеро невідомих спочатку ногою вдарили Анатолія Романчука у дворі його житлового будинку, а потім стали погрожувати розправою, якщо чоловік не припинить агітувати за Оксану Калетник.

- Близько о пів на десяту вечора п’ятеро чоловіків років 35-40 вийшли з автомобіля «Мерседес» синього кольору. Машина мені не знайома, сусіди також розповідають, що бачили її вперше у дворі нашого будинку, - каже постраждалий Анатолій Романчук. – Перевірили номери – з такими у Могилів-Подільському ніхто їздить. А згодом з’ясувалося, що такі номерні знаки зареєстровані за іншим автомобілем.

Анатолій Романчук наразі перебуває у некритичному стані, хоча під час нападу сильно забився головою. Прикрий інцидент чоловік пов’язує із своє діяльністю, а саме агітаційною роботою на підтримку кандидата у народні депутати Оксани Калетник.

- Мені казали, якщо не припиню агітувати за Оксану Миколаївну, поплачуся здоров’ям, а то й життям! – стривожений Анатолій Леонідович. – Але свою роботу на підтримку справді народного кандидата припиняти не збираюся і вестиму агітацію до кінця – до перемоги!

Кандидат у народні депутати Оксана Калетник, якій одразу повідомили про інцидент, надзвичайно схвильована подією, адже це не перший випадок, коли її опоненти брудно та нечесно ведуть проти неї дискредитаційну кампанію, застосовуючи будь-які методи тиску та шантажу.

- Розуміємо, що відкрита та прозора діяльність кандидата Оксани Калетник у рамках виборчої кампанії до парламенту не дає спокою конкурентам, які звикли перемагати не зовсім чесними методами. Робота кандидата спрямована на діалог з громадою – і це дає результат. Але не всім до вподоби, що громада нарешті побачила гідного кандидата, який не словами, а реальними справами доводить відданість інтересам виборців, а не своїм власним. Тому й почали діяти такими радикальними методами. Цього разу навіть замахнулися на життя людини, - прокоментувала ситуацію Наталія Копил, довірена особа кандидата у народні депутати по ОВО №16 Оксани Калетник. – Нам відомо, що вже упродовж кількох місяців нечесні конкуренти Оксани Миколаївни взяли на озброєння повний арсенал «чорних» виборчих технологій – вони не зважають ні на мораль, ні на совість, ні на людське життя. Така поведінка зумовлена тим, що процес обрання депутата Верховної ради України від Південного Поділля, що представлятиме інтереси вінничан у наступному складі українського парламенту, вступає у вирішальну фазу. Принципова позиція Оксани Калетник та усієї команди, яка працює з нею, полягає у тому, що цей процес народного волевиявлення має бути вільним, чесним та відкритим. Тому закликаємо опонентів облишити марну справу – залякування та шантаж порядних людей, які працюють на користь суспільства.

З метою забезпечення чесних та прозорих виборів 28 жовтня кандидат у народні депутати Оксана Калетник закликає спостерігачів дати справедливу оцінку здійсненій провокації, а місцеві органи влади - унеможливити прояв подібних ганебних речей протягом останніх кількох тижнів, що залишились до дня голосування, та безпосередньо у самий день народного волевиявлення.

- Запрошуємо та закликаємо спостерігачів від всіх міжнародних організацій взяти активну участь у створенні в нашому виборчому окрузі атмосфери дійсної політичної змагальності, законності та відповідності високим демократичним стандартам цивілізованого суспільства, - продовжує Наталія Копил. - Наша позиція чітка: це справедливе волевиявлення людей та забезпечення чесності і прозорості виборчого процесу, до чого я неодноразово закликала всіх кандидатів у народні депутати. Шлях до обрання характеризує кожного кандидата – і цей шлях має бути чистим і чесним. Громади очікують від учасників політичного процесу відтворення реального спроможного самоврядування, створення дієвих структур громадянського суспільства, а не гонки за депутатське крісло будь-якою ціною.

Кандидат у народні депутати Оксана Калетник категорично вимагає від правоохоронних органів невідкладно знайти та покарати винуватців цього ганебного злочину та сподівається, що правоохоронні органи забезпечать можливість законної агітації, безпечного та вільного висловлення думок жителів Поділля не тільки у день виборів, але й у час, що йому передує. Також кандидат наголошує, що й після виборів відстежуватиме подібні ситуації, відповідним чином реагуватиме на них та до кінця відстоюватиме інтереси виборців.



Переглядів: 5634
Поширень: 0