Цьогорічний передвиборчий період став рекордним для відділу Державного реєстру виборців міста Вінниці по кількості дзвінків від вінничан, які звертаються із різноманітними запитаннями, переважна більшість яких в компетенції дільничних комісій. Через це робота відділу Держреєстру вибивається із графіку і його працівники надзвичайно багато часу витрачаються на консультування городян. Протягом тижня Вінницький відділ Державного реєстру виборців опрацював 836 звернень від городян.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міста Вінниці Анатолій Синявський каже, що всі відповіді на свої запитання виборці можуть отримати на своїх виборчих дільницях, які в переважній більшості залишились такі ж, як на попередніх виборах. Там необхідно і перевіряти себе у списках.

Будь-які неточності у своєму прізвищі, імені та по-батькові вінничани можуть помітити ще у персональних запрошеннях, які дільничні комісії мали рознести до 12 жовтня. Відповідно до Закону про вибори, в запрошенні вказується адреса виборчої дільниці, графік її роботи, номер телефону, час голосування, а також дані виборця. Державний реєстр виборців надрукував запрошення відповідно до сформованих списків і передав дільничним комісіям, які в свою чергу мали розповсюдили їх серед виборців. Саме вони відповідають за «доставку» запрошення вінничанам. Тому, якщо виборець до цього часу не отримав запрошення на вибори або ж виявив неточності у ньому, йому необхідно звернутися до своєї виборчої дільниці не пізніше ніж за п`ять днів до дня голосування та потрібно написати заяву на зміну даних. При собі обов’язково потрібно мати паспорт.

«За телефоном ніяких уточнень ми зробити не можемо і ніякої інформації про особисті дані виборців не даємо, - каже начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міста Вінниці Анатолій Синявський. – По телефону ми можемо тільки уточнити до якої дільниці відноситься дана адреса».

За словами Анатолія Синявського, до відділу часом надходять скарги, що виборчі комісії відмовляються приймати заяви на зміну даних або ж включення до списку виборців. Однак комісії не мають права цього робити, тому громадянам необхідно наполягати на своєму.

Частіше за все вінничани звертаються з заявами про тимчасову зміну місця голосування, щодо включення до списку виборців та зміни особистих даних. Найбільше цьогоріч про відсутність у списках виборців повідомляють молоді люди, які досягли 19-23 років, але з якихось причин підрозділи внутрішніх справ не подали дані про них до Державного реєстру виборців.

У день виборів в місті працюватиме 157 виборчих дільниць. Законодавством передбачена тимчасова зміна місця голосування для кількох категорій населення – це члени виборчих комісій, які можуть скористатися правом проголосувати на тій дільниці, де працюють у день виборів, особи, які вибувають у справах за кордон та громадяни, які мають вагому підставу для того, щоб проголосувати не на своїй дільниці, але у тому ж окрузі, що проживають. Заяву на тимчасову зміну місця голосування необхідно надати до відділу Державного реєстру виборців.

Виборець, який тимчасово нездатний пересуватися самостійно і має бажання проголосувати за місцем свого перебування має власноруч написати заяву до дільничної комісії та вказати де зможе проголосувати. Її він може надіслати поштою або передати через інших осіб не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем голосування. Заява викладається в довільній формі. До заяви додається довідка медичної установи, яка засвідчує факт тимчасової нездатності виборця пересуватися самостійно.

За довідками звертайтесь до відділу ведення Державного реєстру виборців міста Вінниці: вул.50-річчя Перемоги, 7, кім.335.

Графік прийому виборців: щодня з 9.00 до 18.00 години; п’ятниця, субота, неділя - до 17 години.(до 22 жовтня)

Телефони для довідок :

  • 59-53-27,
  • 59-53-29,
  • 59-53-25.​

Як ми повідомляли раніше,  на наступні вибори у Вінниці буде на одну виборчу дільницю більше.



Переглядів: 4583
Поширень: 0