«Одинадцятий округ, що знаходиться у Вінниці, принципово відрізняється від інших проблемних округів, вважає регіональний координатор «Опори» Олег Левченко. - Тут протистоять два кандидати, які обидва пов’язані з опозицію – самовисуванець Олександр Домбровський, лідер Вінницького майдану 2004 року і екс-губернатор Вінницької області часів «помаранчевого уряду», і лікар Наталія Солейко, яка висувалась від «Батьківщини». Важко сказати, як далі поведуть себе кандидати, але саме до моменту виборів вони обоє позиціонувалися як опозиційні. Протистояння між ними створено штучно і обумовлено в першу чергу діями ряду членів окружної комісії та голови ОВК Сергія Сітарського, який будучи активним учасником кампанії кандидата Наталії Солейко був призначений головою комісії лише за три дні до виборів. Власне його дії у перші дні після 28 жовтня привели до загострення ситуації. Мова йде про небажання вирішувати ситуацію в правовому полі, намагання нав’язати одноосібні рішення членам комісії, прийняття протоколів та бюллетнів з дільниць з порушенням процедури. Потрібно пам’ятати що головний в комісії саме комісія, колегіальний орган. І прийняття рішення і відповідальність лежить саме в площині колективного правового рішення».

Станом на даний момент рішенням ЦВК Сергій Сітарський відсторонений від виконання обов’язків голови окружної комісії і гальмування прорахунку голосів припинилось.

«Я приєднуюсь до думки, яка звучала по цій ситуації з боку різних експертів, що опозиційним силам варто було б припинити це незрозуміле протистояння і продемонструвати готовність вирішувати спірну ситуацію цивілізовано і в повній відповідності до правового поля. Іншого шляху немає», - додає Олег Левченко.



Переглядів: 4560
Поширень: 0