Так, керівник фракції «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що фракції опозиції виключають можливість розблокувати роботу парламенту до забезпечення персонального голосування депутатів.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк висловив свою точку зору так: “Ми готові голосувати підняттям рук у тому випадку, якщо більшість і головуючий заявлять про те, що ця система («Рада-3» – Авт.) не сертифікована або не працює, або вона не підходить Партії регіонів». Яценюк також додав, що всі необхідні документи для запровадження сенсорної кнопки були ухвалені Радою ще минулого скликання, але опозиційні сили готові до створення спільної комісії з провладними депутатами, щоб вирішити нарешті це питання.

Щоправда, сьогодні на нараді у спікера Верховної Ради Володимира Рибака з керівниками парламентських фракцій компромісу досягнуто не було. Наразі залишається невідомим, коли саме парламент запрацює.

Нагадаємо, раніше Володимир Рибак відмовився підписати розпорядження про запровадження системи “Рада-3″, мотивуючи це тим, що на даний момент на розгляді в парламенті є шість проектів зміни регламенту ВР.

Наразі залишається невідомим, коли саме парламент запрацює.

За коментарем щодо сьогоднішніх подій у Верховній Раді журналіст «ВінницяОк» звернувся до незалежного (позафракційного) вінницького народного депутата Олександра Домбровського.

- Олександре Георгійовичу, як Ви ставитеся до того, що Верховна Рада сьогодні так і не запрацювала?

- Дуже негативно. Верховна Рада повинна працювати, приймати законодавчі акти, розглядати і голосувати законопроекти, спрямовані на економічний розвиток держави та поліпшення життя її громадян. Це головне завдання парламенту. Але я не розумію в даній ситуації позиції парламентської більшості, коли виконання конституційної норми – особистого голосування, стає проблемою. І ця проблема змушує опозицію вдаватися до блокування роботи Верховної Ради.

- Але ж можна голосувати й руками, поки не працює сенсорна кнопка? До речі, така пропозиція лунала й від представників опозиційних сил…

- Система голосування у ВР – достатньо специфічна. Є електронні системи «Рада-1», «Рада-2», наразі йдеться про систему «Рада-3»… Є механізм голосування руками, депутатськими бюлетенями. Я переконаний, при бажанні можна знайти спосіб, але для цього потрібно мати політичну волю.

- Як Ви гадаєте, можна сподіватися, що завтра парламент почне працювати?

- Планується, що завтра, у середу, розпочнеться робота в парламентських комітетах. Проте, голова регламентної комісії заявив, що комітети не зможуть працювати, бо офіційно сесію ВР не було відкрито. Щодо мене особисто, завтра на 10-ту годину я буду в парламенті, повірте, у депутата багато роботи, навіть коли Верховну Раду заблоковано.



Переглядів: 3514
Поширень: 0