«Через інформаційний портал оприлюднюватимуться матеріали в форматі відкритих даних, що досі не доступно на офіційному сайті Верховної Ради України. Таким чином, кожен зможе отримувати зведену аналітичну інформацію, яка поновлюється в режимі живого часу, а не статичні таблиці чи вордівські документи. Ми також сподіваємось, що сумлінні народні депутати будуть зацікавлені в нашій роботі, а не ігноурватимуть, чи критикуватимуть її. Практика відкритих даних дозволяє системно оцінювати роботу парламентарів», – пояснює експерт Громадянської мережі ОПОРА Роман Мартин.

Сайт rada.oporaua.org пропонує цілий спектр інформації про Верховну Раду:

  • У розділі «Статистика» публікуються рейтинги депутатів, «кабінети» обранців з довідковою інформацією, присутністю їх на голосуваннях та на засіданнях профільних комітетів. Також можна переглянути статистику голосувань по фракціях за усі законопроекти ВРУ VII скликання. Завдяки сайту виборці матимуть змогу в автоматичному режимі порівняти сумісність голосування фракцій.
  • Журналісти ОПОРИ ретельно стежать за подіями у Верховній Раді і не тільки. Новини із зали засідань, про роботу комітетів, а також аналітичні звіти ОПОРИ про парламент розміщені у розділі «Читати».
  • ОПОРА спільно з «5 каналом» продукують телепрограму «Дорогі депутати». На сайт щотижня додається свіжий випуск передачі. Окрім того, в однойменному розділі сайту також зберігаються фотозвіти конференцій, круглих столів та інших подій, які стосуються питань парламентаризму та роботи ВРУ VII скликання.
  • У розділі «Документи» можна ознайомитися з протоколами засідань парламентських комітетів та відповідями на запити ОПОРИ стосовно роботи Верховної Ради.
  • Також ОПОРА слідкує за публікаціями народних депутатів у соціальній мережі Twitter, які можна переглянути на сайті.

Rada.oporaua.org стимулюватиме парламентарів до сумлінного виконання обов’язків народного депутата України.
 



Переглядів: 4384
Поширень: 0