Стартувавши 22 листопада із мітингу проти призупинення процесу підготовки до підписання угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, протести вінничан зростали й досягли апогею після кривавого побоїща в ніч на суботу, 30 листопада, у Києві, коли до схвильованих подіями громадських активістів приєдналася міська влада на чолі з мером Володимиром Гройсманом.

А вже наступного дня було створено громадську раду «Вінницький Євромайдан» для координації акцій і недопущення провокацій, куди увійшли представники усіх політичних партій, представлених у міськраді, громадські діячі, студентські активісти та журналісти. Причому усі між собою домовились – не використовувати ніякої партійної символіки. Про це навіть просила опозиційні сили ув’язнена Юлія Тимошенко.

політики захоплюють Євромайдан у Вінниці

Але, схоже, окремі політики, навмисне хочуть розколоти Вінницький Євромайдан і використати його як площадку для самопіару. Вже третій день там стоїть палатка Народного Руху України. Вчора ввечері на площі з’явився екс-генерал СБУ Василь Вовк. Його активісти «15 громади» намагались розгорнути прапори і роздавати агіт-макулатуру, але вінничани йому не дали. А після того, як дістався вільного мікрофону, молодь, не слухаючи, почала флешмобити під речівку «Хто не скаче – той не патріот!». Тому Вовку нічого не залишалось, як сісти у свій «Рандж Ровер» і поїхати. А сьогодні на Театральній вже розгорнула свій намет «Свобода» під керівництвом онука славетного комуніста часів СРСР Олексія Фурмана.

Виникає питання до усіх місцевих політиків: навіщо ви провокуєте розкол вінницького майдану? Хочете зробити щось корисне – знімайте з себе символіку, обгортуйтесь прапорами України і Євросоюзу і співайте з людьми гімн або «Люби ти Україну!» Бронюка, де він згадує і таких як ви:



Переглядів: 5052
Поширень: 0