Після обіду група осіб на чолі з Ольгою Малиновською, яка в останні тижні позиціонує себе одним з лідерів вінницького Євромайдану, прийшли до мерії, вимагаючи присутності на сесії обласної ради депутатів Валерія Коровія, Володимира Кістіона та Сергія Кудлаєнко.

За словами пані Малиновської, депутати мають з`явитися на сесію, аби висловити свою громадянську позицію при голосуванні. За що саме вони мають проголосувати чи не проголосувати, активістка не пояснила. Натомість поставила ультиматум: або протягом 30 хвилин Коровій, Кістіон та Кудлаєнко приходять на сесію, або мітингувальники йдуть по їхнім домівкам. При цьому зачитала адреси та номера мобільних телефонів, що, до речі, є порушенням Закону України «Про захист персональних даних».

Візит нагадував більше «показовий виступ», оскільки на сесії були присутні 91 депутат, чиїх голосів цілком достатньо для обрання голови обласної ради.

Нагадаємо, сьогодні під час спільної прес-конференції лідери фракції «Єдність» та депутатської групи «Совість України» Вінницької обласної ради Віктор Вікалюк та Валерій Коровій оприлюднили спільну заяву про відмову участі у засіданні сесії, наголосивши, що вони категорично проти «дерибана посад», і нові призначення у раді не повинні відбуватись шляхом кулуарних домовленостей: Майдан боровся не за зміну одних політиків на інших – люди боролись за зміну системи.
 



Переглядів: 5012
Поширень: 0