Українці дізналися основних кандидатів у президенти України, вибори котрого, нагадаємо, відбудуться 25 травня цього року.

Петро Порошенко розпочав шлях на президентський пост із рідної Вінниці. Перед кількома тисячами вінничан на площі Стуса він заявив, що подає свою кандидатуру на вибори президента України і вже 29 березня відніс заяву до Центральної виборчої комісії.

Петро ПорошенкоПід час зустрічі із вінничанами, Петро Порошенко нагадав про події на Майдані і поклявся не зрадити те, за що загинула «Небесна Сотня».

- На виборах у Верховну Раду вінничани віддали найбільше голосів за свого депутата. Я відчуваю вашу підтримку, і впевнений, що саме тут я повинен був зробити це важливе оголошення. Ми зробимо все, щоб Україна стала найкращою державою для українців і для наших гостей, - звернувся Петро Порошенко.

За даними соціологічних досліджень, проведених спільно СОЦИСом, КМІСом, Рейтингом та Центром Разумкова, у Порошенко величезний відрив від інших кандидатів. Його готові підтримати 24,9% респондентів.

Можливим опонентом Порошенка на виборах донедавна вважався лідер «УДАРу» Віталій Кличко, але на з’їзді партії 29 березня він оголосив, що знімає свою кандидатуру на користь власника корпорації «Рошен», а сам йде балотуватись на посаду мера Києва.

Відтак, на друге місце у рейтингу соцопитувань виходить Юлія Тимошенко. Лідерка «Батьківщини», місяць тому вийшовши на волю, визначилась і таки збирається вдруге поспіль поборотись за президентське крісло. На з’їзді «Батьківщини» рішення Тимошенко підтримали одноголосно. Соціологи у підтримку Юлії Володимирівни нарахували 8,2% голосів українців, які прийдуть на вибори.

А от де порозуміння знайти не вдалося, так це у Партії Регіонів. Ще кілька місяців тому ця політична сила, будучи найчисленнішою в Україні, здавалася монолітною у своїх рішеннях, але тепер вибір єдиного кандидата для «регіоналів» завершився скандалом. Один із лідерів ПР Сергій Тігіпко після зібрання 29 березня із однопартійцями назвав власну політсилу… приватним підприємством.

- Я скільки міг, боровся, щоб зробити партію більш прозорою, більш демократичною, щоб рядові члени цієї партії могли говорити вільно, і щоб вона чула своїх виборців. На жаль, цього не вийшло. Якщо партія недемократична, вона обов\'язково виростить наступного Януковича. Сьогодні для мене це не партія, а приватне підприємство, – так Сергій Тігіпко прокоментував підсумки закритого для ЗМІ з\'їзду Партії регіонів, що відбувся 29 березня в Києві.

Сергій Тігіпко, якому готові віддати свій голос 7,3% виборців, відзначив, що яким би не було рішення Партії регіонів, він усе одно залишить свою кандидатуру на виборах голови країни. "Думаю, що після сьогоднішнього з\'їзду партія дуже багато втратить", – резюмував він.

А тим часом 315 із 366-ти делегатів з’їзду ПР висунули кандидатом у президенти від партії одіозного колишнього голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Звинувачуваний у закликах до сепаратизму екс-губернатор, виступаючи з трибуни, наголосив, що «Крим повернеться до України, коли кримчани повірять новій українській владі». За даними соціологів, у Добкіна є 4,2% виборців.

Станом на 29 березня 2014 року окрім Порошенко, Тимошенко та Добкіна також ЦВК зареєструвала кандидатами:

Тігіпка Сергія Леонідовича, 1960 року народження, освіта вища, народного депутата України, члена Партії регіонів, який проживає в місті Києві;

Рабіновича Вадима Зіновійовича, 1953 року народження, освіта загальна середня, Голову Наглядової ради ТОВ "Ньюс Нетворк", безпартійного, який проживає в місті Києві;

Бойка Юрія Анатолійовича, 1958 року народження, освіта вища, тимчасово непрацюючого, члена Партії регіонів, який проживає в місті Рубіжне Луганської області.

Кузьміна Рената Равелійовича, 1967 року народження, освіта вища, адвоката, безпартійного, який проживає в місті Києві.



Переглядів: 5073
Поширень: 0