Кандидат на пост Президента України, народний депутат Петро Порошенко підкреслив, що залишається противником узурпації влади і є прихильником парламентсько-президентської форми правління в державі. «Я залишаюся прихильником парламентсько-президентської форми правління, і я в першу чергу, буду боротися за довіру людей, щоб її завоювати і зберегти», - сказав П.Порошенко журналістам у Черкасах.

Він наголосив, що Президент України має бути сильним не завдяки законодавчо прописаним повноваженням, а завдяки авторитету і довірі людей.

«Глава держави має бути сильним, не через повноваження прописані, а через авторитет і довіру людей. І тоді нехай хто-небудь попробує йому перешкоджати у наведенні порядку або наведенні миру», - сказав кандидат.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи варто в умовах війни послаблювати президентську гілку влади він зазначив, що «в умовах війни країна потребує диктатора, який може концентрувати владу, забезпечивши перемогу над ворогом». Однак П. Порошенко переконаний, що «використавши об’єднуючий потенціал у народі, ми зможемо перемогти війну дуже швидко».



Переглядів: 2787
Поширень: 0