Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зареєстрував законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України у частині посилення покарання за порушення дисципліни у сесійній залі.

Під час прес-конференції у вівторок В.Гройсман повідомив, що за бійки у сесійній залі їхні ініціатори позбавлятимуться права брати участь у п’ятнадцяти пленарних засіданнях.

Голова Верховної Ради наголосив на важливості відновлення культури парламентаризму. За його словами, такі вчинки народних депутатів, як неперсональне голосування та бійки, не сприяють піднесенню авторитету Парламенту. «Це треба змінювати, у тому числі, шляхом розробки кодексу поведінки. Кожен має взяти на себе зобов’язання і виконувати їх», - сказав він.

«Я переконаний у тому, що ми всі, незалежно від фракційної належності, прізвища, статусу маємо запроваджувати відповідальність за такі ганебні явища у Парламенті. Це вищий законодавчий орган країни, це люди, за яких голосують більшість громадян України. Ми маємо бути толерантними, максимально ввічливі, ефективні й відкриті. Все це буде змінювати і якість нашої роботи», - наголосив він.



Переглядів: 2907
Поширень: 0