Верховна Рада України проголосувала за рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

"За" проголосували 305 народних депутатів. 

У проекті зазначається, що на території України в 2015 році планується проведення таких багатонаціональних навчань:

1. Україно-американські навчання "Фіарлес Гардіан - 2015".
Мета навчання: вдосконалення рівня бойової підготовки військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України за стандартами НАТО, обмін досвідом та практичне виконання завдань з планування, всебічному забезпеченню та проведенню спеціальних операцій. Район проведення: Міжнародний центр миротворчості та безпеки (с. Старичі, Яворівський район, Львівська обл.).

2. Україно-американські навчання "Сі Бриз - 2015".
Мета навчання: відпрацювання взаємодії органів управління різнорідних сил під час планування і проведення міжнародної операції зі встановлення миру. Від збройних сил інших держав - членів НАТО та держав - учасників програми "Партнерство заради миру" до 500 військовослужбовців з озброєнням і військовою технікою, до 6 кораблів, до 3 підводних човнів, до 6 літаків і вертольотів, 10 одиниць колісної техніки. Термін проведення: до 25 діб, червень - жовтень 2015 року.
 
3. Україно-американські навчання "Сейбер Гардіан / Репід Трайдент - 2015". 
Мета навчання: придбання практики у плануванні та проведенні миротворчих операцій у складі багатонаціональних штабів, підвищення рівня сумісності з підрозділами збройних сил інших країн.

4. Україно-польське навчання авіаційних підрозділів "Безпечне небо - 2015".
Мета навчання: підвищення рівня сумісності між авіаційними підрозділами повітряних сил збройних сил України та Республіки Польща в організації та проведенні операцій щодо забезпечення безпеки повітряного простору під час підготовки та виконання спільних завдань у регіоні колективної безпеки.

 5. Україно-польські навчання підрозділів військової поліції "Правопорядок - 2015".
 Мета навчання: підвищення рівня сумісності між підрозділами військової поліції збройних сил України та Республіки Польща під час участі в операціях з підтримання миру і безпеки, набуття практичних навичок з виконання спільних спеціальних завдань.



Переглядів: 3222
Поширень: 0