Протягом квітня поточного року у Верховній Раді відбулося 10 пленарних засідань. За цей період мажоритарники з Вінницької області загалом зареєстрували 35 депутатських запитів.

Найактивнішим щодо запитів у квітні виявився нардеп Олександр Домбровський, який подав 15 індивідуальних депутатських запитів та один колективний. Сім депутатських запитів подав Іван Мельничук, 5 індивідуальних та один колективний подав Руслан Демчак.

Від Івана Спориша надійшло 4 депутатські запити, по одному запиту подали Юрій Македон та Петро Юрчишин.

Такі дані містяться в аналізі діяльності народних обранців, який здійснило Вінницьке представництво Громадянської мережі ОПОРА на основі офіційних відомостей сайту Верховної Ради України та парламентського сайту ОПОРИ РАДА.

Олександр ДомбровськийЗапити Олександра Домбровського (обраний до парламенту у виборчому окрузі №11 від «Блоку Петра Порошенка») до Державного агентства земельних ресурсів України і до його управління у Вінницькій області, до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, також до Вінницької міськради та Вінницької райдержадміністрації стосувалися забезпечення учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях земельними ділянками за рахунок земель державної та комунальної власності.

До Вищого спеціалізований суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, також до Верховного Суду та Міністерства Юстиції О. Домбровський скерував запити, що стосуються ініціативи громадської організації «Батьки вбитих дітей Вінниччини» про відшкодування шкоди за рахунок держави та судових рішень, якими стягнуто матеріальну та моральну шкоду у зв\'язку із вчиненням особливо тяжких злочинів. У його запиті до Міносвіти йдеться про неприпустимість скорочення видатків Державного бюджету України на освітню сферу та зменшення чисельності працівників галузі освіти.

До Державної прикордонної служби України Олександр Домбровський звернувся щодо присвоєння підполковнику Пікусу Євгенію Михайловичу військового звання «полковник» (посмертно); до Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - щодо встановлення «зеленого» тарифу на електроенергію; до Міністерство соціальної політики - щодо часткового фінансування за рахунок коштів Фонду соціального страхуванням з тимчасової втрати працездатності санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів Вінницької області у 2015 році; до НАК «Нафтогаз України» - щодо надання інформації про баланс природного газу України. Також запити Олександра Домбровського до Міненергетики та ПАТ «Вінницяобленерго» стосувалися вжиття невідкладних заходів щодо безперебійного постачання електричної енергії споживачам-громадянам.

Іван МельничукІван Мельничук (виборчий округ №13, обраний від «Блоку Петра Порошенка») подав запити до Верховної Ради та Кабміну щодо надання дозволу Кабміном на проведення перевірки порушення земельного та водного законодавства Товариством з обмеженою відповідальністю «Глинянкофф». Два запити нардепа до МВС стосувалися перешкоджання діяльності народного депутата України посадовими особами Барського районного відділення управління внутрішніх справ України у Вінницькій області та перевірки законності використання бюджетних коштів і виконання проектів цільових екологічних інвестицій відповідно до Кіотського протоколу Рамкової Конвенції ООН з питань зміни клімату.

Про використання коштів Кіотського протоколу нардеп звернувся також до Мінекології та Генпрокуратури. До Генеральної прокуратури Іван Мельничук направив і запит щодо розслідування стосовно Ігоря Калєтніка та пов\'язаних з ним осіб.

Іван СпоришНардеп Іван Спориш (ВО №15, висунутий «Блоком Петра Порошенка») звернувся до МВС та Мінагрополітики стосовно критичної ситуації, яка склалася протягом останніх років навколо Кирнасівського цукрового заводу; до Міністерства освіти - стосовно вирішення питання про виділення коштів та завершення будівництва Зведенівської середньої загальноосвітньої школи та Шаргородської дитячо-юнацької спортивної школи; до Вінницької облдержадміністрації - про виділення в 2015 році коштів з держбюджету на виконання програми «Питна вода України» для завершення робіт по проекту «Система водопостачання з Суворовського водозабору місто Тульчин – будівництво».

Руслан ДемчакДепутат Руслан Демчак (ВО №18, висуванець «Блок Петра Порошенка») зареєстрував запит до Міністерства економічного розвитку і торгівлі про допуск підприємств до участі в спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для побутових потреб населення. У Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ він запитав про надання субвенції на фінансування програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування, в Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку – щодо внесення змін в нормативну базу комісії з цінних паперів та фондового ринку.

До Міністерства інформаційної політики Р. Демчак скерував депутатський запит щодо діяльності сумнівних інтернет-ресурсів України; до Нацкомісії з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - щодо встановлення «зеленого» тарифу на електроенергію; до Міністерства фінансів - щодо повернення кредиторської заборгованості за ремонт доріг.

Запит Юрія Македона (ВО №16, самовисуванець, фракція «Блоку Петра Порошенка») до ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» стосувався надання інформації про діяльність Чеського підприємства компанії «SKODA JS a.s».

Юрій МакедонПетро Юрчишин

А в запиті Петра Юрчишина (ВО №13, самовисуванець, фракція «Блоку Петра Порошенка») до Генпрокуратури йшлося про затягування досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення хуліганських дій з застосуванням вогнепальної зброї Олександром Климчуком.



Переглядів: 3476
Поширень: 0