Кого підтримує лідер гурту «ТіК»

Лідер гурту «ТіК», почесний громадянин Вінниці, активний громадський діяч і волонтер Віктор Бронюк пишається тим, що є вінничанином. Для розвитку громади докладає чимало зусиль і цього року отримав міську нагороду «За заслуги перед Вінницею». А за свою активну волонтерську діяльність бійці 93-ї бригади просто під час концерту на центральному стадіоні у Вінниці вручили йому подяку.

Віктор Бронюк переконаний, що у місті багато чого зроблено, Вінниця – справді європейське місто, і це варто берегти. Проте зазначає, що багато роботи ще попереду. А партія вінничан – «Вінницька Європейська Стратегія» має чіткий план подальшого розвитку міста.  

– Усі політичні партії, які сьогодні представлені в Україні, зосереджують свою діяльність переважно на загальних проблемах і в місцевому контексті не вирішують жодних питань. Адже вирішити все і відразу – нереально. Мені здається, коли створюється якась конкретна політична сила, яка за пріоритет ставить розв’язання проблем громади, і кожного дня стикається саме з місцевими питаннями, то логічно, що саме вона має йти на місцеві вибори. От вінничани й створили свою місцеву партію, яка займатиметься саме проблемами міста.

– Вікторе, як ви вважаєте, чи може команда Гройсмана і Моргунова, яка працює у місті з 2006 року, сьогодні знову отримати мандат довіри від вінничан?

– Команда, яка об’єднана спільною прозорою і зрозумілою для всіх метою, може досягти успіху. У нас вже є чимало того, що ми маємо зберегти, але нам ще багато треба створити, збудувати, удосконалити, досягти. Чому кажу «ми»? Я не йду на вибори, мене немає у списках кандидатів, але як громадянину, як патріоту свого міста мені не байдуже, що тут відбувається. Скажу так: багато моїх друзів, знайомих ідуть на ці вибори, я їх всіляко в цьому підтримуватиму. Тому що простіше всього стати осторонь і чекати, коли прийде дядько чи тітка з Півночі, Півдня чи Заходу і щось тут для нас робитиме. Але так ми нічого не дочекаємося. Ми маємо брати відповідальність на себе і самі змінювати своє життя. Ні для кого не секрет, що за останні роки у Вінниці відбулося дуже багато позитивних змін. Комусь це подобається, комусь – ні. Мені особисто подобається, і я хочу, щоб це продовжувалося.

– Ви давно знайомі з Володимиром Гройсманом. Як би ви охарактеризували його як мера?

– Володимир Борисович був чудовим мером для міста. Я певною мірою співчуваю тому, хто прийде на цю посаду після нього, тому що під час його головування в місті було зроблено дуже багато справ. Перевершити це складно. Але його наступнику завжди буде до чого тягнутися, і це дасть можливість не понижувати взяту високу планку. Принаймні, цього дуже хотілося б. Наприклад, якихось 10 років тому для чиновника міськради комп’ютер був чимось страшним. А тепер Вінниця на першому місці у цьому питанні. Усі можуть побачити ті зміни, які відбулися в освітленні вулиць, прибиранні сміття, ремонті доріг, роботі муніципального транспорту. Ми уже до цього звикли і не звертаємо на це уваги. Вінниця багатьом показує приклад, як можна у нелегкий для держави час об’єднуватися і забезпечувати позитивні зміни в житті громади. Думаю, що на досягненнях, які сьогодні є, ніхто зупинятися не збирається. Я неодноразово чув позицію Володимира Гройсмана і Сергія Моргунова щодо розвитку міста, детально ознайомився зі «Стратегією – 2020». Сергій Анатолійович – один із тих, хто брав безпосередню участь у її створенні. І він знає, як діяти, яким курсом вести місто. Думаю, що у вінничан є реальна можливість побудувати прекрасне місто для себе і своїх дітей та внуків. Мені здається, що кожен має долучатися до цих процесів, бо разом працювати веселіше і краще, та й зміни відбуваються швидше. А ще, коли ми робимо щось самі, то більше це цінуємо.

– «ТіК» багато їздить містами України та Європи. Ви маєте можливість порівнювати. Вінниця справді стає європейським містом?

– Два роки тому у мене був такий «спринтерський заїзд» – за п’ять днів проїхав через сім країн Європи. Коли ти зі свіжими враженнями повертаєшся з Європи у Вінницю, то справді відчуваєш, що потрапив у частинку Європи. Це на рівні відчуттів. Тому ми маємо примножувати те, що у нас вже є, і ставити перед собою нові завдання. Вінниця уже в багатьох питаннях пішла вперед, і мені дуже приємно, що до нас приїздять з інших міст переймати досвід.

Віктор Бронюк: «Він не «Айфон», щоб усім подобатися, хоча і «Айфон» не усім подобається»

– Що можете сказати про Сергія Моргунова?

– Протягом останнього року ми зробили з Сергієм Анатолійовичем багато добрих спільних справ, зокрема й у волонтерській роботі. Думаю, що більшість вінницьких волонтерів не дадуть мені збрехати: завжди, коли ми звертаємося до нього з конкретною якоюсь справою (в тих випадках, коли без втручання міської влади не обійтися), гарантовано маємо підтримку. Сергій Анатолійович завжди дотримується свого слова, ніколи не дає пустих обіцянок. 

Він робить багато гарних справ, але у нього є один мінус – він не надто публічний і не любить говорити про ті речі, які робить. Але я вважаю, що він – на своєму місці. Він не «Айфон», щоб усім подобатися, хоча і «Айфон» не усім подобається. Коли людина реально щось робить, завжди знайдуться ті, хто буде це критикувати, так само завжди будуть ті, хто буде підтримувати. Тих, хто підтримує, думаю, більше. А усі, хто чимось незадоволений, нехай спробують зробити краще. Для тих, хто має бажання щось робити, має конкретні проекти, двері для співпраці відчинені завжди. Хочеш працювати – долучайся до команди, обирай сферу діяльності,  збирай команду однодумців і реалізуй задумане! Нині ми, як ніколи, розуміємо: час балачок минув – потрібні конкретні справи.

 

Чому я підтримую команду Гройсмана і Моргунова «Вінницька Європейська Стратегія»

 

В'ячеслав Узєлков, інтерконтинентальний чемпіон з боксу за версією WBA:

В'ячеслав Узєлков, інтерконтинентальний чемпіон з боксу за версією WBA:

  Я завжди був прихильником тих перетворень, які розпочались у Вінниці з приходом мера Володимира Гройсмана. І ніколи не приховував, що мені подобається, як працює ця команда, і як на очах змінюється наша рідна Вінниця, яку я вважаю найпрекраснішим містом на землі. Спорт – це чесність. Я спортсмен, тому буду відвертим. На мою думку, треба обирати тих, хто вже перевірений реальними справами і довів свою відданість місту і вінничанам. Я особисто підтримаю Сергія Моргунова, впевнений, що він стане гідним продовжувачем усіх змін, започаткованих Гройсманом. Тим більше, що і Володимир Борисович завжди поруч – вони були і є однією командою. Я бачу, що Сергій Анатолійович господарник, і впевнений, що наше місто буде із ним у порядку та розквітатиме й надалі. Тому я не тільки за Моргунова і з ним, а й за команду партії «Вінницька Європейська Стратегія». Я її підтримаю 25 жовтня, бо прекрасно розумію – може бути чудовий мер, але якщо він буде сам по собі, а депутати міської ради – так само, то в кращому випадку просто толку не буде. В гіршому – ще і розвиток всього міста може виявитись заблокованим. А я хочу, щоб Вінниця стала ще красивішою і комфортнішою. Тому я за кандидатів від партії «Вінницька Європейська Стратегія»!

Надія Косаківська, голова Вінницької міської організації Товариства Червоного Хреста України:

Надія Косаківська, голова Вінницької міської організації Товариства Червоного Хреста України:

– Наше місто за останні кілька років невпізнанно змінилося на краще. Без сумніву, це заслуга міської влади – команди Гройсмана і Моргунова, яка нині йде на вибори під новою назвою «Вінницька Європейська Стратегія». Ця назва відображає курс, яким рухається вперед наша Вінниця. Коли ми говоримо про Європу, то, як правило, маємо на увазі порядок і комфорт у європейських містах. І саме на це націлена робота міської влади у Вінниці. Місто стало чистим, охайним, зручним для всіх. Звичайно, ще не все в нас по-європейськи, але перетворення не відбуваються за один день. У команді «Вінницької Європейської Стратегії» – люди, які вже довели свою спроможність працювати для рідного міста. Вважаю, що ми маємо дати їм можливість продовжити і завершити розпочаті справи, а для цього треба проголосувати під час виборів саме за представників цієї команди.

Андрій Гишпаль, учасник бойових дій і волонтер:

Андрій Гишпаль, учасник бойових дій і волонтер:

–     Я підтримую «Вінницьку Європейську Стратегію», оскільки бачу, як місто мінялося за 10 років.  У нас нові трамваї, гарні дороги. Колись нашу Вінницю називали – «місто – базар» через стихійну торгівлю, зараз цього вже немає. Я воював на Сході і досить часто до нас привозили допомогу волонтери. Коли повернувся з війни і сам став волонтером і від вінничан став їздити на Схід, ми постійно зверталися за допомогою до міської ради, і нам ніколи не відмовляли, а допомагали. Один із моїх побратимів, який лікувався у Вінницькому госпіталі,  залишився тут жити, бо йому дуже сподобалося місто. Інших моїх побратимів теж приємно вражає Вінниця, їх дивує те, що в нас майже на кожному кроці щось ремонтують, кладуть асфальт, роблять освітлення. А ще їх вражає, що у Вінниці дуже чисто. Треба, щоб так було і надалі. Тому на виборах варто підтримати саме команду Гройсмана і Моргунова.

Світлана Мусійчук, директор Палацу дітей та юнацтва

Світлана Мусійчук, директор Палацу дітей та юнацтва:

– Я – представник позашкільної освіти, яку не всі вважають надто важливою. Це помилкове судження, адже саме позашкільна освіта робить світ дитини цікавим, заповнює її дозвілля корисними справами, оберігає їх від шкідливого впливу вулиці, а нерідко й допомагає обрати професію. І я дуже рада, що вінницька міська влада, яку нині очолює Сергій Моргунов, не вважає позашкільну освіту другорядною, а приділяє їй значну увагу. У нашому місті діє розгалужена мережа шкіл естетичного виховання, спортивних шкіл і секцій, найрізноманітніших гуртків. Наш Палац дітей та юнацтва відвідують тисячі дітей, тут вони роблять перші кроки у світ творчості, вчаться спілкуватися, ставити пере собою мету і досягати її. Вінниця – місто, дружнє до дитини, і це не просто гасло чи програма, це –  реальність. У мене немає сумніву, що команда Гройсмана і Моргунова, яка об’єдналася в партію «Вінницька Європейська  Стратегія», і надалі дбатиме про юне покоління Вінниці. Я голосуватиму саме за неї.

Петро Бойко, директор Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок»

Петро Бойко, директор Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок»:

– Чому я голосуватиму за «Вінницьку Європейську Стратегію»? Тому що ця команда складається з людей, які справді люблять Вінницю, працюють для її розквіту, дбають про її майбутнє. Про це свідчить увага до дітей: створюються нові дитячі садочки, сучасні умови для навчання дітей у школах, діють чудові позашкільні заклади. Щороку до нас приїздять дитячі танцювальні колективи на фестиваль «Барвінкове кружало», і ми з величезним задоволенням показуємо гостям нашу чудову Вінницю, яка впевнено перетворюється на сучасне європейське місто. Я пишаюся своїм містом і вірю в його європейське майбутнє. У цьому значна заслуга команди Гройсмана і Моргунова, яка об’єдналась у «Вінницьку Європейську Стратегію». Це означає, що її курс на європейський розвиток міста і надалі буде незмінним. Володимир Гройсман – людина прогресивна, і в цьому переконалися не тільки вінничани, а й більшість громадян України. І в його команді люди такі самі: уже півтора року Гройсман у Києві, а Вінниця під керівництвом Сергія Моргунова і його однодумців у міській раді продовжує розвиватися і подавати приклад іншим містам.

Надія Лепко, директор загальноосвітньої школи № 3

Надія Лепко, директор загальноосвітньої школи № 3:

– Наше місто має хороше майбутнє, адже міська влада дбає про розвиток освіти. Вінницькі школярі щороку радують нас своїми досягненнями в навчанні, спорті, мистецтві. Приємно, що навіть у нинішній дуже непростий час міська влада дбає про умови навчання учнів і роботи вчителів. Звичайно, позитивні зміни відбуваються не тільки в освіті, а й в інших галузях. Змінюється й обличчя нашого міста – оновилися вулиці і площі, з’явилося багато фонтанів, місто стало чистим, впорядковуються місця відпочинку. Це результат роботи міської влади, команди Гройсмана і Моргунова. Нова назва команди – «Вінницька Європейська Стратегія» – свідчить про чіткий курс розвитку міста на найближчі роки. Саме тому я голосуватиму за цю команду.

Володимир Грабко, ректор Вінницького національного технічного університету

Володимир Грабко, ректор Вінницького національного технічного університету:

– За кого голосуватиму 25 жовтня? За тих людей, які вже довели свою відданість Вінниці і показали свою спроможність працювати ефективно, тобто за команду Володимира Гройсмана і Сергія Моргунова «Вінницька Європейська Стратегія». Варто тільки порівняти, якою була Вінниця 10 років тому і якою стала тепер. Наше місто вигідно відрізняється від багатьох інших: у нас чудові дороги, освітлені вулиці, транспорт ходить чудово, у трамваях – wi-fi, навколо – клумби, фонтани, газони, у дворах чисто. Досвід наших Прозорих офісів вивчає і поступово переймає вся Україна. В нас відбувається чимало заходів всеукраїнського і міжнародного рівнів. Дуже приємно чути захоплені відгуки від наших гостей (студентів, викладачів), які приїздять до нас на різні конкурси та олімпіади. Вони нам по-доброму заздрять. Мені подобається ідея смайл-сіті – «міста усміхнених людей». Якщо люди посміхаються, то їм у місті добре. І саме цього прагне нинішня міська влада, яка має чіткий план дій до досягнення такого результату. Тому саме їй варто віддати свої голоси на виборах. А ще мені імпонує те, що міська влада прислухається до науковців, тобто йде в ногу з часом. Ми маємо чимало проектів, наприклад, з організації руху, енергозбереження, і готові до співпраці. Я просто у захваті від того, що вінницькі майстри створили свій трамвай, хоч і на основі старого. Навіть краще, що на основі старого – це господарський підхід. Усе це робиться за підтримки міської влади, яка впевнено веде Вінницю до європейського майбутнього.

Олександр Нікітюк, художник

Олександр Нікітюк, художник:

– Як художник багато подорожую містами України та за кордоном. Багато бачу і маю можливість порівняти якісні риси міст. Вінниця останнім часом на фоні багатьох не тільки українських, а й ряду закордонних міст виглядає гарним європейським містом з чудовими результатами перетворень у різних сферах і гарними перспективами розвитку в майбутньому. В тому бачу неабияку заслугу команди Володимира Гройсмана і Сергія Моргунова, яка йде на вибори від партії «Вінницька Європейська Стратегія». Прозорість та виваженість рішень, небайдужість до думки жителів міста, максимальне врахування інтересів усіх верств населення через налагодження комунікації – риси, що характеризують команду. Як художник не можу не оцінити креативний розвиток міста, що відкриває нові якісні можливості для культурної та мистецької трансформації. Активна співпраця з громадськими організаціями також є практичним індикатором європейськості в підходах до менеджменту. Незважаючи на особисту симпатію до вищезгаданої команди, таки переглянув програми інших учасників виборчих перегонів і зробив для себе висновок, що підтримаю саме команду, лідером якої є сьогодні  Сергій Моргунов. Це партія «Вінницька Європейська Стратегія». 



Переглядів: 4800
Поширень: 0