Вінницька міська територіальна виборча комісія винесла попередження кандидатці на посаду міського голови від ВО «Батьківщина» Людмилі Щербаківській. У комісії стверджують, що вона порушила строки агітації і не надала в ТВК друковану агітаційну продукцію.

«Територіальна виборча комісія винесла попередження кандидату на посаду міського голови від партії «Батьківщина». В у ньому вказано на порушення строків передвиборчої агітації. Також від кандидата Щербаківської  не було надано друкованої агітаційної продукції для ознайомлення міською територіальною комісією», - розповів голова міської територіальної виборчої комісії Дмитро Шевчук.

Нагадаємо, 15 листопада, у день проведення другого туру виборів міського голови Вінниці, біля міськвиконкому Вінницької міської ради встановлені агітаційні намети ВО «Батьківщина», а також кількох інших політичних партій – ВО «Свобода», «Громадянська позиція», Партія пенсіонерів України.

Як повідомляють у громадянській мережі ОПОРА, ці намети стояли на площі  також і в суботу напередодні дня виборів.

Водночас, згідно з законодавством (ч.2 ст. 54 закону України «Про місцеві вибори»), передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Стаття 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення за агітацію у день виборів передбачає накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громад.

Сьогодні, 15 листопада, у Вінниці відбувається 2 тур виборів Вінницького міського голови. За результатами виборів 25 жовтня в. о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов набрав 48,2 % голосів, другий результат із 13,6 % отримала голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська. 



Переглядів: 5550
Поширень: 0