За попередніми підрахунками, кандидати від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» стануть головами 8 об’єднаних громад, 72 представники партії обрані депутатами.

Так, за попередніми підрахунками з результатом 90,2% у Глуховецькій ОТГ (Козятинський район) переміг Олександр Амонс. У Глуховецьку ОТГ об’єдналися смт Глухівці, села Непадівка та Гурівці. 43-річний Олександр Амонс – учасник АТО, служив у 51-ій бригаді Батальйону матеріального забезпечення, був командиром взводу роти підвозу боєприпасів. Часто бував на передовій, на блокпостах, героїчно виводив бійців із «Ілловайського котла». У 2015 році був обраний Глуховецьким селищним головою.

«Повернувшись півтора року тому з АТО, я побачив, що там – війна, а тут – нічого не змінилося. Якраз були вибори селищного голови – от я й подав свою кандидатуру, люди повірили мені й підтримали. А тепер проголосували й на виборах голови об’єднаної територіальної громади. А значить – шлях у роботі ми обрали правильний. Будемо продовжувати працювати, тим більше, що з ширшими повноваженнями зможемо більше корисного зробити для громади», - прокоментував свою перемогу Олександр Амонс.

  • 78% підтримки отримав Володимир Кулешов у Гніваньській ОТГ.
  • 68,23% набрав Володимир Сич у Лука-Мелешківській ОТГ.
  • За Віктора Любченка в Староприлуцькій ОТГ проголосували 60,1% виборців.
  • Ніні Кравець свої голоси віддали 53% виборців Шляхівської ОТГ.
  • 51,83% підтримки отримала Катерина Романенко у Краснопільській ОТГ.
  • За Володимира Сличука проголосували 40% виборців Росошанської ОТГ.

У Брацлаві, за кандидата-самовисуванця, якого підтримувала партія, Віталія Мазура –проголосувало понад 49,9% виборців.

«Наша партія була представлена на перших виборах в кожній ОТГ як кандидатами на голову громади, так і кандидатами у депутатські корпуси. Також під час виборів ми максимально змогли забезпечити присутність наших спостерігачів – членів партії - на дільницях», - прокоментував лідер Вінницької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Андрій Гижко.

За попередніми результатами, в Іванівській ОТГ 15 депутатських мандатів матимуть представники БПП «Солідарніть», що складає 58% від загальної кількості депутатів. Половину депутатського корпусу кандидати від партії матимуть у Краснопільській ОТГ – 11 осіб. Понад третина депутатів буде також представлена у Гніванській ОТГ – 9 осіб.

Крім того, депутатами обрані 2 представників партії та 4 самовисуванців-членів партії у Шляхівській ОТГ, 2 представників та 3 самовисуванців-членів партії – у Глуховецькій ОТГ, 6 представників та 2 самовисуванців-членів партії – у Лука-Мелешківській ОТГ, 2 представників та 2 самовисуванців-членів партії у Брацлавькій ОТГ, 3 представників та 4 самовисуванців-членів партії у Росошанській ОТГ, 3 представників та 4 самовисуванців-членів-партії у Староприлуцькій ОТГ.

Загалом, за попередніми даними, депутатами обрані 53 представники партії та 19 самовисуванців-членів партії БПП «Солідарність».

Політолог Віктор Уколог у блозі на «Українській правді»  так коментує попередні результати виборів: «За останні три роки місцеві бюджети зросли у два з половиною рази: з 69 мільярдів гривень в 2014 році до 170 мільярдів на 2017 рік. Частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни впритул наблизилася до 50%, чого ніколи не було за всю новітню історію. Зростання доходів об'єднаних територіальних громад (ОТГ) – часом трикратне. Об'єднані територіальні громади отримують у своє розпорядження 60% від податку на доходи громадян, що призводить в середньому до двократного, а подекуди й більш істотного стрибка їхніх власних надходжень. Тому на виборах в ОТГ цілком логічно підтримали децентралізацію і тих, хто її запропонував і послідовно втілював – БПП-Солідарність».



Переглядів: 2769
Поширень: 0