26 травня 2010 року в інформаційному агентстві УНІАН відбулася прес-конференція на тему «Перспективи будівництва партії Сильна Україна» за участю заступників Голови партії «Сильна Україна» Олександри КУЖЕЛЬ та Костянтина БОНДАРЕНКА. В ході прес-конференції учасники розглянули ряд питань, пов\'язаних з актуальним ходом розбудов партійних структур політичної сили, очолюваної віце-прем\'єром Уряду Сергієм ТІГІПКО.

Відбулася прес-конференція партії Сильна Україна за участі Олександри КУЖЕЛЬ та Костянтина БОНДАРЕНКА

Заступник Голови партії «Сильна Україна» Олександра КУЖЕЛЬ, зокрема, наголосила на двох міфах, які існують у суспільстві. «Одразу ж після президентської кампанії мені довелося почути два міфи. По-перше, що Сергій Тігіпко перестав займатися партійним проектом і створенням політичної сили взагалі. По-друге, що після входження в Уряд рейтинг Тігіпка почав різко падати. Сьогодні ми можемо констатувати: обидва міфи не витримали випробування часом і реаліями. Партія «Сильна Україна» розбудовується. Останні соціологічні дані підтверджують, що Сергій Тігіпко є одним з небагатьох політиків, який перебуває на підйомі електоральних очікувань».

Також О.КУЖЕЛЬ зупинилася на реформаторському характері партії та на першочергових завданнях по підготовці широкомасштабних реформ у економіці та соціальній сфері. «Зрозуміло, що сьогодні необхідно здійснити ряд перетворень в Україні. У нас так повелося, що політики лише говорять про реформи, але для реального втілення реформаторської політики необхідно мати політичну сміливість і відповідальність. Можу запевнити, що підготовлена під керівництвом Сергія Тігіпка і за участю багатьох фахівців, об\'єднаних довкола партії «Сильна Україна», програма реформ, яку згодом буде репрезентовано широкому загалу, є сміливою, відповідальною і своєчасною. І що головне – на часі, як і пакет з 10 законопроектів, який нещодавно був переданий Верховній Раді України віце-прем’єром Сергієм Тігіпко. Якщо партія завжди є авангардом певних сил суспільства, то наша партія є авангардом саме реформаторських сил, тих сил, які розуміють необхідність перетворень і готові здійснювати їх на ділі».

Заступник Голови партії «Сильна Україна» Костянтин БОНДАРЕНКО зупинився на питаннях, пов\'язаних з формуванням партійного світогляду та на програмових моментах. «Закінчився період партій-клубів, партій однієї людини. Настає час команд. Довкола Сергія Тігіпка формується саме команда – команда однодумців. Це – перша політична сила, яка формується не згори, а знизу. Особливість партії полягає у тому, що кожна обласна організація є самодостатньою у плані матеріальному, самодостатньою у плані вирішення гострих питань. Партію об\'єднують не фінансові потоки чи жорстка вертикаль управління. А саме світоглядні засади, розуміння спільних завдань. Ми цінуємо творчий підхід до вирішення проблем, які носять не лише загальнодержавний, а й місцевий характер. Реформи – це не лише перетворення глобального характеру. Реформи – це зміни. Можна очікувати на революції, які прийдуть і змінять життя. А можна йти шляхом реформ. Перший шлях – це яскравий спалах, це вивільнення енергії, це ейфорія. Але плодами революції – як кажуть класики – користуються переважно негідники. Другий шлях – це шлях постійної і кропіткої роботи, щоденної, виснажливої. Але плодом правильно проведених реформ завжди і всюди було зростання суспільного добробуту».

К.БОНДАРЕНКО зупинився на основних моментах програми партії «Сильна Україна». «Ми відійшли від формальних підходів щодо написання програми партії. Як раніше писалися програми більшості політичних сил? Потрібно надати міністерству юстиції набір стандартних документів, береться програма існуючої партії, міняються кілька пунктів, залишається стандартний набір гарних фраз – ми за демократію, соціальний розвиток, європейську інтеграцію та добробут населення. Все. На цьому партійна програма готова. От ми і маємо широкий спектр соціал-демократичних програм, програм-близнюків. Ми пішли іншим шляхом. Фахівці з різних сфер дали свої пропозиції і своє бачення окремих проблем, які лягли в основу програми партії. На разі програма проходить внутрішньопартійну дискусію. Наша програма – це і є програма суспільної підтримки курсу реформ», - зауважив К.БОНДАРЕНКО.

В цілому учасники прес-конференції відзначили перспективи нової політичної сили і висловили сподівання, що збоку засобів масової інформації діяльність партійних структур буде висвітлюватися без упереджень та зайвого ажіотажу. Представники партійного керівництва виступили за виважену і конструктивну співпрацю між партійними структурами та засобами масової інформації.


Переглядів: 3800
Поширень: 0