Урядовець переконаний, що паралельно з підготовкою нового Податкового кодексу та дерегуляцією економіки Кабінет Міністрів повинен налагодити стосунки бізнесу та податкових органів, завданням яких має стати не покарання за неправильне ведення обліку та звітності, а надання допомоги підприємцям у грамотному підрахунку та своєчасній сплаті податків.

«Настав час змінювати філософію стосунків влади і бізнесу. Потрібно створювати такі умови, щоб підприємці сплачували податки. Ми ж зі всіма працюємо, як з порушниками. Що довше, це триватиме, то гірше будемо збирати податки», – підкреслив Сергій Тігіпко.

За словами Віце-прем’єр-міністра, уже найближчим часом відбудуться наради з представниками Податкової адміністрації, Митної служби та бізнес-асоціацій, на яких будуть систематизовані усі скарги, що надходять від підприємців на роботу представників цих державних органів. «Ми маємо конкретно з’ясувати, чого стосуються порушення, систематизувати їх та визначити, яких заходів необхідно вжити, щоб швидко їх усунути. Сьогодні від розмов потрібно йти далі і включати відповідні механізми і в центрі, і на місцях, щоб отримати результат, який задовольнить і бізнес, і владу», – сказав Сергій Тігіпко.

Урядовець ініціював проведення таких нарад в областях та особисто контролюватиме усунення тих бар’єрів, які стримують розвиток бізнесу. На думку Сергія Тігіпка, також якомога швидше повинна запрацювати і Міжвідомча експертна рада з вирішення спірних питань щодо застосування податкового законодавства при ДПА. «Якщо ми не будемо розбиратися, не будемо слухати бізнес, реакцію від нього отримаємо дуже швидко, і реакція ця буде тінізація. Коли ми хочемо мати додаткові надходження до бюджету, то повинні чути, чого потребує бізнес», – підкреслив урядовець.


Переглядів: 2573
Поширень: 0