"Країна не може залежати від того, як одна людина пробудилася вранці. А зміна Конституції означає саме це", - додав політик.

Він висловив здивування тим, чому так критикує політреформу нинішня влада. "Зараз всі кажуть про те, яка конституційна реформа погана, що її не треба було проводити. Але ж сьогоднішній голова Верховної Ради Литвин її й проводив тоді в, м\'яко кажучи, сумнівний спосіб. Тоді всі зміни збили в один пакет, як в супермаркеті. Через начебто політичний компроміс, а насправди - політичний базар, отримали в пакеті "конституційну реформу" і третій тур (президентських виборів)", - зазначив лідер "Фронту Змін".

Арсеній Яценюк переконаний, що країна не може повертатися назад на 10 років, а повинна натомість вдосконалювати парламентсько-президентську форму правління. "Я підтримував і підтримую ідею вдосконалення політичної реформи, передачу реальної влади на місця, зміну виборчої системи з закритих списків на відкриті, унормування цілого ряду положень, що стосуються президента, Кабінету міністрів, Верховної Ради України", - наголосив політик.

Він переконаний, що в країні повинен бути реальний баланс і розподіл влади, справжні політичні партії і депутати, які представляють волю народу, а не волю своїх партійних вождів. "Це складно. Найпростіше скасувати політреформу і призначати весь уряд і всіх інших просто указом президента", - додав він.

"Я думаю, якщо скасують політреформу, то наступним рішенням буде призначення депутатів Верховної Ради та мерів указом президента. І ще всіх депутатів місцевих рад також указом президента призначатимуть. Навіщо на вибори ходити? Гроші тратити? А так - тратитися доведеться на один папірець і на ручку. За один день можна всіх призначити", - підсумував Арсеній Яценюк.


Переглядів: 2645
Поширень: 0