Про це заявив заступник голови «Сильної України» Костянтин Бондаренко на прес-конференції в ІМК. За його словами, «Сильна Україна» – єдина партія, яка зуміла створити умови, щоб громадяни могли взяти участь у формуванні її списків. «Усе робиться максимально прозоро й відкрито. На сьогодні ми отримали близько мільйона контактів і майже триста тисяч людей проголосували. Що ще раз підтверджує те, що громадяни хочуть впливати на формування партійних списків», – сказав Бондаренко. Він нагадав, що саме за підсумками Народного праймеріз будуть визначені кандидати від партії на місцеві вибори.

На думку політика, перший в історії України загальнонаціональний праймеріз дає змогу «Сильній Україні» більш тісно спілкуватися з громадянами напередодні старту виборчої кампанії, отримувати від них «зворотний зв\'язок». Бондаренко також зазначив, що цей демократичний інструмент повинен стати невід\'ємною частиною виборчого процесу для всіх політичних сил. «Ми задоволені результатами проведення Народного праймеріз, і в майбутньому хочемо підняти питання про законодавче закріплення обов\'язкового праймеріз для всіх учасників кампанії на всіх виборчих рівнях», – відзначив Бондаренко.

Заступник голови партії «Сильна Україна» відзначає, що Народний праймеріз викликав резонанс не тільки серед простих громадян, але й у політичних колах. «На словах нас підтримав цілий ряд політичних сил. Природно, що критики теж знайшлися, але до них ми ставимося спокійно – згідно з давньоримським принципом: Юпітере, якщо ти гніваєшся, значить, ти неправий», – резюмував Бондаренко.

Нагадаємо, «Сильна Україна» продовжила голосування за кандидатів Народного праймеріз до 5 вересня, а з шостого по десяте пункти для голосування буду працювати на інформування громадян про результати праймеріз. Переможці попереднього голосування будуть представлені в Києві під час Всеукраїнського форуму «Сильна команда - Сильна країна» в Києві, 7 вересня.


Переглядів: 2927
Поширень: 0