Увійшовши в представницьку владу, «Фронт Змін» на наступних парламентських і президентських виборах змушений буде дати відповідь своїм виборцям: чим займалися його депутати в місцевих радах?

Спершу навіть в самій партії багато хто вважав «Школу влади» таким собі пропагандистським проектом, розгорнутим під президентські, а потім місцеві вибори в Україні. Але ось одні й другі вибори пройшли. І відразу ж після них - нові заняття в школі партійного навчання.

«До місцевих рад у нас пройшли близько трьох тисяч депутатів. Для партії, якій влада під тиском світової спільноти лише в останній момент «дозволила» взяти участь у виборах, - це непоганий результат », - говорить лідер «Фронту Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк. - Близько 70% нашого депутатського корпусу стали депутатами вперше. Тому головне завдання для нас зараз - навчити або, якщо потрібно, змусити тих, кого обрали, працювати на тих, хто обирав».

Багато кандидатів у мери від «Фронту Змін», успішні та ефективні підприємці, написали хороші програми. І якщо влада й не дала їм виграти вибори, то вони зайняли на них почесні «призові» місця, як відбулося в Дніпропетровську, Житомирі, Івано-Франківську. І тепер найкращі передвиборчі програми кандидатів у мери від «Фронту Змін» вивчають і готуються застосовувати на практиці однопартійці по всій Україні.

Наприклад, кандидат у мери Житомира Геннадій Зубко, який посів третє місце, запропонував надавати знижку на оренду приватним підприємствам, які створюють нові робочі місця. Івано-Франківський «бронзовий призер» мерських перегонів Ігор Прокопів розробив схему забезпечення дітей місцями в дитячих садках - по-перше, відкрита електронна черга, куди дані дитини заносяться після народження, і вона закріплюється за певним садком, по друге - добудова третіх поверхів у садках, де це дозволяє конструкція будівлі.

Дніпропетровський «срібний призер» Андрій Павелко ще під час виборчої кампанії розгорнув боротьбу з кіосками біля шкіл, в яких продають сигарети і алкогольні напої неповнолітнім. Ці та інші програми та методи їх реалізації тепер викладають у «Школі влади» депутатам із інших регіонів. «Фронт Змін» заявив, що жорстко контролюватиме виконання поставлених керівництвом партії завдань.

«Зараз критично важливо принести в регіони України європейський досвід управління муніципалітетами», - каже лідер партії Арсеній Яценюк. - Також ми вчимо депутатів складати бюджет та контролювати його витрати, адже «Фронт Змін» в опозиції. І що важливо - запропоновані нашими найкращими партійцями програми давно потрібні громадам. Тому якщо влада на місцях не прислухається до наших справедливих вимог, ми не будемо про це мовчати. Я впевнений - і з опозиції можна домогтися результатів і виправдати довіру людей».

Сергій Кудлаєнко. Голова Вінницького обласного осередку ПП«Фронт Змін». Такі зібрання для нас дуже важливі. Є можливість обмінятися досвідом та почути фахівців різних галузей. Адже «новоспечені» депутати часто просто не знають що їм робити. І чекають від нас конкретних вказівок. Але, на мою думку так не повинно бути. Адже, в кожному населеному пункті є свої проблеми, які необхідно вирішувати на рівні місцевої ради. Найближчим часом подібні тренінги для депутатів-фронтовиків будемо організовувати і у Вінниці.


Переглядів: 3568
Поширень: 0