Чотири великих кішки поповнили колекцію Одеського зоопарку в рамках обміну тваринами з іншими розплідниками країни.

Про це повідомив завідувач наукового відділу Одеського зоопарку Ігор Біляков. За його словами, нещодавно в Одесу з Вінниці привезли тигрицю на прізвисько Тайга, яка склала компанію раніше одинокому амурському тигру. До перського леопарду підселили відразу двох «подруг» - Луну і Муару, а далекосхідного леопарда Оскара навпаки - чекали дві самки. Протягом серпня новоприбулі хижаки перебували на карантині в окремих вольєрах і тепер, по закінченню терміну адаптації, поміщені на експозицію.

При цьому у леопардів кращі житлові умови, ніж у тигрів. Останнім доведеться потіснитися в невеликих спарених вольєрах, але, як запевнив фахівець, «ситуація - некритична».

"Сподіваємося, що вони принесуть потомство. Взагалі у нас близько 30% тварин залишилися без пар - по одній особі або одностатеві групи. І щоб тварини могли розмножуватися, ми створюємо пари", - додав Ігор Біляков. Так, без пари поки залишаються самець європейської лані, самка варана, смугаста генетта і зубр, яким найближчим часом планують привезти двох супутниць.


Переглядів: 2626
Поширень: 0