— Останній хокейний чемпіонат у місті відбувся 1990 року, — розповідає президент Вінницької обласної федерації хокею Володимир Давидюк, 36 років. — Тоді змагалися п’ять-шість команд, які представляли підприємства та навчальні заклади. Потім на заваді проведенню турніру стало погане фінансування та теплі зими, що не дозволяли заливати катки.

Хокей відроджується завдяки появі в місті двох льодових комплексів і фінансовій допомозі місцевої влади. У змаганнях беруть участь команди ”Патріот”, ”Факел”, ”Гайдамаки”, ”Динамо” та ”Спартак”.

— Чемпіонат закінчиться весною наступного року, — продовжує. — Маємо популяризувати хокей серед дітей та молоді. Найкращі гравці з усіх колективів за результатами першості перейдуть до команди ”Патріот”. Вона 1 листопада цього року представлятиме Вінницю в Чемпіонаті країни серед команд першої ліги.

Володимир Давидюк розраховує, що матчі можна буде проводити й у льодовому комплексі ”Айс Авеню” на вул. Порика. Поки що в ньому немає сітки, яка захищала б глядачів на трибунах.


Переглядів: 2812
Поширень: 0