— Микола неодноразово казав: ”Я в цьому році повинен стати призером”, — розповідає тренер спортсмена Володимир Бабін, 58 років. — Він працьовитий борець — справжній пахар. Я його чотири роки треную.

Володимир Бабін стверджує, що в Україні Миколі немає рівних. Він багаторазовий призер міжнародних змагань. На Ігри поїхав чемпіоном Європи. До випробування в Пекіні Микола тренувався щоденно: 2 год. зранку, стільки ж — увечері.

— Це його третя Параолімпіада. На попередніх демонстрував пристойні результати, але призером не був. Ось досяг того, до чого йшов роками, — не приховує радості й захоплення вихованцем Бабін.

Другий представник Вінниччини на Параолімпіаді Олена Войтко, 47 років, на змаганнях із пауерліфтингу стала п’ятою. У жінки порушення опорно-рухового апарату. На Іграх виступала вперше.

— Я незадоволений її результатом, це взагалі не результат, — стверджує тренер Олег Пакула. — Вона повинна була стати призеркою. Чому Олена провалилася, мені не відомо. Розбиратися будемо по її приїзді у Вінницю. Хоча для спортивних функціонерів її результат задовільний, адже вона принесла залікові очки.

Вінницькі параолімпійці повернуться додому 24 вересня.

— Вони обов’язково отримають нагороди від влади, — говорить Петро Балака, начальник Вінницького обласного центру ”Інваспорт”. — Ливицькому раніше за бюджетні гроші виділили квартиру. Войтко житло має. Думаю, що їм подарують плазмові телевізори.

Параолімпійські ігри — це аналог Олімпіади серед спортсменів-інвалідів. Їх теж проводять раз на чотири роки, за місяць після звичайних Ігор.


Переглядів: 3437
Поширень: 0