Із них 2 млн грн складають борги із зарплати, 3 млн — компенсація за примусове звільнення.

— Власник нашого підприємства — народний депутат Ліщинський — жодного разу не зустрівся із трудовим колективом, на наші листи та звернення не відповідає, ніякого зв’язку ми із ним не маємо, — каже голова профспілкового комітету заводу Петро Тютюнов. — Угода про ліквідацію заводу не підписується, борги та компенсація не виплачуються, дирекція заводу посилається на кризу. Люди у відчаї!

Вінницька облдержадміністрація направила лист народному депутату України, члену фракції Партії регіонів Олександру Ліщинському із пропозицією зустрітися та провести ділові переговори. 11 листопада збори відбулися. Із заводчанами говорив представник власника підприємства — Костянтин Кошелєв.

— Проект угоди про ліквідацію заводу передбачає за рахунок реалізації майна виплатити заборговану зарплату за квітень–жовтень цього року, а також компенсацію 3170 гривень кожному працюючому, — повідомив Кошелєв. — До 30 листопада виплатимо аванс 700 тисяч гривень для погашення боргу. У комунальну власність Вінниці передаємо приміщення трьох перших поверхів побутового корпусу N2. А це — 1154 квадратних метра площ.

Кажуть, згадані приміщення місто викупить. Гроші підуть на виплати робітникам. До 1 лютого 2009 року із заводчанами проведуть повний розрахунок.

Нині після всіх звільнень на підприємстві залишилися менш ніж 1 тис. робітників. Колись тут працювали 10 тис. осіб.


Переглядів: 2850
Поширень: 0