Таку інформацію підтвердили УНН у юридичному відділі повідомила компанія в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку ПАТ "Вінницягаз". Водночас у компанії не уточнили, хто є ініціатором банкрутства ПАТ “Вінницягаз”.

Нагадаємо, “Газтек” перемогла у приватизаційному конкурсі з продажу 22,059% держпакета акцій ПАТ “Вінницягаз”, заплативши за пакет 3 млн грн. Трансляція конкурсу, який проводився за принципом аукціону, велася на сайті Фонду держмайна. Таким чином, після цієї покупки “Газтек” сконцентрував у своїй власності близько 34,79% акцій “Вінницягазу” (до приватизаційного конкурсу “Газтеку” належало 12,73% акцій облгазу).

Усього в цьому конкурсі брали участь дві компанії, другим учасником було ТОВ “Інвестиційна компанія “Фінлекс-Інвест”.

Нагадаємо, покупець держпакета “Вінницягаз” буде зобов’язаний упродовж трьох років від моменту придбання інвестувати в розвиток підприємства 3,2 млн грн.

Довідка УНН:

ПАТ із газопостачання та газифікації “Вінницягаз” займається транспортуванням газу розподільними трубопроводами, а також продає газ у Вінницькій області. “Вінницягаз” завершило січень-червень 2012 р. із 25,76 млн грн прибутку проти 8,6 млн грн збитків, одержаних у першому півріччі 2011 р. 25% акцій “Вінницягаз” належать НАК “Нафтогаз України”, 22,059% передано ФДМУ для подальшої приватизації, власником 12,73% акцій є ПрАТ “Газтек”, 19,09% — ВАТ “Ролюкс” (м. Івано-Франківськ), 19,09% — ВАТ “Агропромкомплект” (м. Львів). ПрАТ “Газтек” (м. Київ) є найбільшим приватним власником пакетів акцій низки українських облгазів. Зокрема, “Газтеку” і афільованим з ним структурам належать міноритарні пакети в “Вінниця-”, “Волинь-”, “Дніпропетровськ-”, “Житомир-”, “Запоріж-”, “Кримгаз” і ін.

Власниками самого “Газтеку” є низка кіпрських компаній — Krezer Holdings Limited, Nesiba Venchers Limited, Pasler Enterprises Limited і Porala Venchers Limited. На початку вересня п.р. “Газтек” залучив у банка “Надра” (м. Київ) кредит на 250 млн грн для придбання акцій підприємств з газопостачання і газифікації. Банк “Надра” контролюється українським бізнесменом Дмитром Фірташем.



Переглядів: 5485
Поширень: 0