Через це охоронець не впускає до зали. Жінка виходить у чорних в білу смужку брюках. Із тренером Віктором Кутасевичем іде до кімнати відпочинку. Він у порваних спортивних штанях. Каже, на прихід гостей не чекав, просить не фотографувати його.

Розповідає, що Лариса готується до чемпіонату світу з бодибілдингу в Греції. Торік у грудні вона отримала срібну медаль на Всесвітньому турнірі ”Міс і Містер Всесвіту-2007” в Італії.

— Моя мама не знала, що готуюся до змагань. Побачила, коли я почала сохнути перед від’їздом, — розповідає спортсменка. — Щоразу, як їду на змагання, просить Вітю повернути мене живою.

— За 10 днів до змагань Лариса перестає пити воду, втрачає вагу, стає ”сухою”. Це для того, щоб краще було видно м’язи, — тренер закочує рукави трико підопічної й показує випуклі вени. — Перед змаганнями, буває, непритомніє. Завжди маю з собою чемоданчик із медикаментами екстреного порятунку.

Лариса Прищепа почала тренуватися у 25 років. До цього займалася народними танцями, відвідувала басейн.

— Не думала, що стану чемпіонкою світу. Просто хотіла поправити фігуру, — говорить. — Тягала такі важкі штанги, що чоловіки в спортзалі дивилися на мене з жахом.

Каже, що в цьому залі займається її син Денис, 18 років. Він другокурсник торгово-економічного інституту.

— Але я проти, щоб син ішов у спорт, бо це б’є по здоров’ю, — додає жінка.

Із чоловіком Олександром вона познайомилася 21 рік тому на весіллі однокурсниці. Він грав на гітарі, запросив Ларису на танець.

— Зустрічалися два тижні, потім Саша запропонував одружитися, — усміхається. — Святкували у Вінниці. Весільне вбрання вислали друзі з Америки. Плаття мало триметровий шлейф і пишну двоярусну фату. Я вдягнула його двічі: ще був другий день весілля в чоловіковому селі. А потім продала. Фату зберігаю як пам’ять.

Упродовж 15 років Олександр грав на весіллях, давав приватні уроки гри на гітарі. Нині має бізнес, про який жінка не хоче розповідати.

— Коли сідаю на дієту, він не розмовляє зі мною, — продовжує культуристка. — Їм лише відварені курячі грудки без солі, воду не п’ю, навіть каву. Це його дратує, він боїться за моє здоров’я. Після передостаннього змагання півроку лікувалася, було повне зневоднення організму.

Та жінка любить готувати, надто під час дієти.

— Найбільше екзотичні піци й солодощі, — розказує. — Коли не можна їсти, їм страви очима. Випічка в мене виходить дуже гарна.

Жінка йде до спортзали. Там тренується син Денис. Разом із матір’ю хлопець підіймає гирі. Чоловіки задивляються на Ларису.

З 1987-го Лариса Прищепа працює вчителькою початкових класів у школі N 27.

— Я звикла в усьому бути першою, — пояснює вона. — Учні сприймають мене як беззаперечного лідера. Коли я на змаганнях, вони відмовляються йти до школи.

Для довідки:
1968, 2 вересня — Лариса Слободинська народилася у Вінниці
1987 — закінчила педучилище, влаштувалася на роботу вчителькою молодших класів у школі N27, де працює й нині; 21 листопада — вийшла заміж за Олександра Прищепу
1989, 20 травня — з’явився на світ син Денис
1995 — прийшла у спортзал для корекції фігури
1996 — закінчила Вінницький педуніверситет
2000 — виступила на змаганнях із бодибілдингу. У парі із тренером Віктором Кутасевичем здобули срібну медаль
2003 — абсолютна чемпіонка світу з бодибілдингу
2004 — чемпіонка ”Міс Інтернешл” в Англії за версією NABBA та ”Міс Олімпія” у США
2007 — титул ”Міс фігура-2007” в Італії


Переглядів: 6231
Поширень: 0