Глава держави ознайомився з роботою Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні

Глава держави оглянув, зокрема, реанімаційне відділення для новонароджених.

Віктор Ющенко неодноразово наголошував на необхідності термінової реалізації стратегічних пріоритетних напрямів реформування медичної галузі. Протягом 2005 – 2009 років за ініціативи Глави держави реалізовано низку заходів щодо покращення ситуації у сфері охорони здоров\'я.

Разом з Президентом лікарню відвідали Міністр охорони здоров\'я Василь Князевич та заступник Глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук.

Для довідки:
Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня надає спеціалізовану лікувально-діагностичну та консультативну допомогу дітям області та Вінниці за 27 спеціальностями. Лікарня є одним з найкращих лікувальних закладів України; вона була збудована за час каденції Президента України Віктора Ющенка. Лікарня налічує у своєму складі стаціонар на 450 ліжок та 21 ліжко анестезіології й інтенсивної терапії, 12 з яких для новонароджених. Консультативна поліклініка розрахована на 500 відвідувань за зміну.

У лікарні цілодобово надається висококваліфікована ургентна і спеціалізована медична допомога з дитячої травматології, нейрохірургії, хірургії, урології, отоларингології, реанімації та неонатології. Щороку в лікарні впроваджується понад 70 нових методик діагностики та лікування.

Проводиться ефективна виїзна робота в райони області, спрямована на підвищення доступності до спеціалізованої медичної допомоги дітям сільської місцевості (на виконання Указів Президента України «Про проведення дня здоров\'я сільського населення» та «Проведення Всеукраїнської акції – від первинної ланки до здорової нації», щороку оглядається близько 10 тис. дітей в районах області).
З 2006 року лікарня бере участь у Програмі «Від лікарні до лікарні», започаткованій Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000».


Переглядів: 5865
Поширень: 0