Відповідно до документації, махінації на мільйони гривень, торгуючи оптом і вроздріб, проводив 84-річний підприємець-вінничанин. Про це кореспондент УКРІНФОРМу дізнався від прес-офіцера управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Ольги Шишківської.

Як поінформували податківці, підозри виникли в ході вивчення документації з купівлі партії цукру в одній комерційній структурі на суму майже 11,5 млн грн. Витрачені на придбання цукру гроші підприємець включив до валових витрат. Однак згодом податківці встановили, що торговельна операція здійснена не була, ніякого цукру підприємець не отримував. Так, на видаткових накладних навіть не було його підпису. У подальшому виявилося, що пенсіонер не проводив будь-яких фінансово-господарських операцій зі згаданою комерційною структурою. З\'ясувалося також, що документами і реквізитами похилого чоловіка скористалися, аби, прикриваючись його ім\'ям, проводити незаконні фінансові операції з метою отримання нелегальних прибутків та ухилення від сплати податків.

Слідчі податкової міліції встановлюють особи зловмисників у рамках порушеної кримінальної справи за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України - ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Зловмисникам доведеться сплатити 1,5 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб, нарахованих податківцями за результатами позапланової документальної перевірки.


Переглядів: 2514
Поширень: 0